Quinoa – proprietățile unui super superaliment :)

Quinoa este un aliment cu proprietăți nutritive uimitoare care poate fi folosit în multe moduri și care va deveni cu siguranță unul dintre alimentele preferate de familia tale 🙂

Ce este quinoa?

Nu, contrar așteptărilor, quinoa nu este o plantă carnivoră :)) Este un aliment. Un superaliment chiar! 🙂

Este o plantă care face parte din familia cerealelor. Pe lângă proteinele sale unice, conține de asemenea amidon, zaharuri, ulei (conținut ridicat în acid linoleic esenţial), fibre, minerale și vitamine.

Boabele sale sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K și vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu și zinc. Datorită vitaminelor și mineralelor, quinoa stimulează sistemul imunitar.

Cum se consumă quinoa?

Quinoa este gustoasă şi uşor de digerat. Nu este lipicioasă la fel ca majoritatea celorlalte cereale şi are o aromă deosebită.

Se prepară într-un mod asemănător cu orezul, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumătate. Prin preparare, boabele sale cresc în volum de aproximativ patru ori.

Este un aliment care poate fi servit în multe feluri: ca atare, în budincăsalate sau supe. Are o textură pufoasă atunci când este gătită şi o aromă uşoară de nucă, fiind o alternativă bună la orez alb sau cous-cous.

Cum prefer eu quinoa?

Îmi place să o servesc alături de legume coapte 🙂 Partea cea mai drăguță e că puteți să o serviți cu orice legume vreți (cartof dulce, zucchini, morcov, ardei gras, păstârnac, sfeclă roșie, etc.), stropite cu ulei de măsline, pătunjel proaspăt tocat, un strop de lămâie, sare și piper.

Vă las cu niște imagini care vă vor stârni cu siguranță dorința de a o încerca. Mie mi s-a făcut foame deja 😀

quinoa 6

quinoa 4

quinoa

quinoa 2

qunoa 3

 

 

Sursă informații: www.traiescsanatos.ro

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu