Beneficiile fructului de avocado

De ce să nu cumperi niciodată doar un avocado? Pentru că este prea bun! 🙂

Pe lista mea de alimente preferate (și ciudate :D), pe lângă broccoli și quinoa, există și avocado. Cred că acesta este preferatul meu dintre cele 3, trebuie să recunosc.

Prima dată când am gustat avocado, în urmă cu vreo 6-7 ani, nu mi-a placut deeeeeloc. Era unul necopt, tare și fără gust. Mi-am tăiat o feliuță și m-am chinuit să „ronțăi” fructul fad. După mai mulți ani, am fost invitată la masă la cumnata mea și întru-un bol am văzut ceva suspect de verde ce semăna cu o mască de față cremoasă 🙂 Am gustat puțin speriată și când colo…m-am îndrăgostit irevocabil de avocado.

De ce e important ca fructul să fie copt?

Pentru că altfel e ca și cum ai mânca o bucată groasă de hartie colorată verde…De obicei în supermarket se pot găsi fructe de avocado tari, ceea ce înseamnă ca sunt necoapte. Trebuie să îi ținem câteva zile la temperatura camerei, de preferat lângă niște banane coapte și din când în când îi vom testa să vedem dacă s-au înmuiat (să nu faceți testul cu scobitoarea ca la prăjituri :D, trebuie doar să îi atingeți și să vedeți dacă au consistența unei piersici coapte bine, adică mai moi :D)

De ce este bine să consumăm avocado?

Pentru că este un fruct bogat în fibre alimentare, vitamine, minerale și are multe beneficii pentru sănătate. Pasta sa cremoasă este o sursă foarte bogată de grăsimi mononesaturate, precum și Omega-6. Este de asemenea bogat în vitamine, cum ar fi vitaminele A, E, K, dar și în minerale, precum fier, cupru, magneziu și mangan. De asemenea, fructele proaspete de avocado sunt o minunată sursă de potasiu.

 

Puteți găsi aici câteva moduri simple de a include avocado în alimentația voastră.

 

Sursă informații: http://www.ghidnutritie.ro

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu