Inside Out – un film despre emoții așa cum n-ai mai văzut

Inside Out este un film de animație 3D produs de Pixar Animation Studios și lansat de Walt Disney Pictures, apărut pe 19 iunie 2015 și în România.

Filmul este despre lucrurile care se întâmplă în mintea unei fetițe pe nume Riley Andersen, în care 5 emoții personificate de Joy (Bucurie), Sadness (Tristețe), Fear (Frică), Anger (Furie) și Disgust (Dezgust) încearcă să o ajute să se adapteze la noile schimbări ce au loc datorită mutării întregii sale familii din Minnesota în San Francisco.

Acest film explică într-un mod creativ felul în care funcționează gândirea, amintirile și emoțiile. Fiind un film amuzant și captivant, Inside Out a reușit să mă atragă datorită temei profunde abordate. Fiecare dintre noi știe cât de greu poate fi să ne controlăm emoțiile și să acționăm într-un mod adecvat atunci când acestea ne copleșesc. Povestea este mai interesantă pentru femei decât pentru bărbați din ceea ce am sesizat printre prietenii pe care îi am 😀

Cred că acest film se adresează în special femeilor pentru că acestea acordă în general o importanță mai mare emoțiilor resimțite și preferă să discute cu ceilalți despre asta, în timp ce pentru bărbați astfel de discuții par oarecum deplasate.

Dacă vrei să le explici copiilor anumite lucruri legate de emoții, acest film poate fi un bun material didactic deoarece este plin de lucruri interesante, prezentate într-un mod original. Copiii se vor distra de minune urmărind interacțiunea dintre cele 5 personaje ce par să fie într-o stare permanentă de dezacord, dar care decid într-un final să colaboreze pentru a o ajuta pe cea mai importantă persoană din lume pentru ei, Riley.

Acest film poate fi cumpărat de aici. Poți stabili o seară specială de film pentru familia ta așa încât să vizionați împreună Inside Out sau poți opta pentru o seară în care să te răsfeți uitându-te singură la film, având un bol mare de pop corn sau alte gustări la îndemână.

Vizionare plăcută! 🙂

 

Surse: http://www.forbes.com; https://en.wikipedia.org

Adaugă un comentariu