Rodia are beneficii importante pentru sănătatea ta

Rodia are beneficii importante pentru sănătatea ta. Descoperă ce vitamine și minerale conține și vezi cum o poți include în alimentația ta obișnuită.

Ce este rodia?

Rodia (Punica granatum) este un arbore sau arbust a cărui înălțime ajunge până la 5–8 m. În fapt, termenul de rodie reprezintă fructul, iar planta se numește rodiu sau rodier. Acesta crește pe o arie care se întinde din Iran până la Munții Himalaya în India de nord și este cultivat și naturalizat în întreaga regiune mediteraneană, inclusiv în Caucaz din vremuri antice. Este cultivat pe scară largă în Iran, India, zonele uscate din Sud-Estul Asiei, Malaya, Indiile Orientale, și Africa tropicală.

Mie îmi plac rodiile. Întotdeauna mi-au plăcut. Singurul dezavantaj este că se curăță destul de greu și în plus, te și stropești 😀 Așadar, întotdeauna mă bucur când se ocupă altcineva de curățarea lui, iar eu beneficiez doar de avantajele consumării semințelor zemoase și dulci 😀

Cum se curăță rodia?

Puteți urmări aici un filmuleț pentru a vedea cum se pot scoate cel mai ușor semințele dintr-o rodie.

Care sunt beneficiile consumului de rodii?

Rodia conține minerale (iod, fier, potasiu, siliciu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, mangan, etc.), vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E, și P) și 15 aminoacizi, combinație care nu se găsește în niciun alt fruct.

În sucul de rodie sunt concentrate vitamine și alte elemente nutritive, de aceea el este utilizat pentru recuperarea organismului dupa intervenția chirurgicală sau maladii infecțioase, este prescris pentru astm, ateroscleroză, anemie, tulburări gastro-intestinale, imunitate scazută. Ea ajută la reducerea fragilității vaselor sanguine, de aceea este utilizat pentru tratarea și prevenirea bolilor sistemului cardiovascular.

Sucul de rodie este considerat a fi un puternic antioxidant natural, prevenind maladii precum boala Alzheimer, stenocardie, boli cardiace  și tumori canceroase.

Cum se poate consuma rodia?

  1. ca atare
  2. ca suc (rodia poate fi stoarsă cu o presă specială, vezi foto mai jos)
  3. în salate (faimoasa salată tabbouleh conține semințe de rodie)

 

rodie presă

 

http://sfatnaturist.ro; http://www.pastrychef.com; https://ro.wikipedia.org/wiki/Rodie; http://en.biogcosmetics.com

Adaugă un comentariu