Atitudinea corectă îți poate salva viața

„Atitudinea este totul”. Acesta este titlul cărții despre care vreau să vă povestesc astăzi. Am citit-o în urmă cu un an și recent mi-a atras atenția din nou când am văzut-o la sectorul de cărți reduse dintr-o librărie.

Mi-am reamintit de ideea acestei cărți care vorbește despre importanța atitudinii pe care o avem. Aceasta este o alegere pe care o facem în fiecare situație care apare în viața noastră, așa că e important să admitem că este responsabilitatea noastră să adoptăm o atitudine corectă.

Să presupun că suntem la birou și un coleg ni se adresează pe un ton lipsit de politețe spunându-ne că am greșit ceva în raportul pe care l-am făcut.

Ceea ce facem mai departe ține doar de noi pentru că putem alege una dintre următoarele variante:

  1. să ne enervăm și să răspundem pe același ton
  2. să ne calmăm și să îi spunem că putem discuta ca să vedem cum putem remedia problema
  3. să îi spunem că ne urâm jobul și să ieșim din birou, lăsându-l să vorbească singur 😀

Sau multe alte variante care v-au trecut prin minte cu siguranță atunci când v-ați confruntat cu așa ceva…

Pentru a vedea cum trebuie să folosim mereu alegerile pe care le luăm în folosul nostru, e important să înțelegem ce rol joacă atitudinea în viața noastră.

Thomas Jefferson spunea că: „Nimic nu îl poate opri pe omul cu o atitudine mentală corectă să își îndeplinească scopul. Nimic din lumea aceasta nu îl poate ajuta pe omul care are o atitudine greșită.”

Cartea aceasta vorbește despre principiile de care trebuie să ținem cont dacă vrem să ne facem viața mai bună și mai împlinită.

„Autorul acestei cărți a descoperit importanța atitudinii la vârsta de 30 de ani. Într-o bună zi s-a trezit nemulțumit de viața sa, deși practica avocatura, avea familie, era sănătos și aparent, totul se desfășura conform propriilor alegeri. Totuși, entuziasmul și sentimentul de împlinire îi lipseau cu desăvârșire. Acesta a fost momentul de cotitură, momentul în care Jeff Keller și-a dat seama că în viață „atitudinea este totul”. Pornind de la acest adevăr, a reușit să-și schimbe propria viață și apoi a schimbat viețile multor oameni.

Astăzi este considerat un orator și un autor de succes. Vreme de 20 de ani, a susținut prezentări pline de inspirație pe tema atitudinii și a dezvoltării personale, fiind solicitat atât de oameni de afaceri, cât și de instituțiile educaționale și de asociațiile profesionale.”

Poți cumpăra cartea de aici: „Atitudinea este totul” – Jeff Keller

No Responses

  1. Pingback: Începe cu ce nu-ți place 16 august 2016

Adaugă un comentariu