Culorile anului 2016 propuse de Institutul Pantone

Cred că toată lumea a aflat că Marsala a fost culoarea anului 2015, iar această culoare intensă și elegantă a rămas pentru multe dintre noi una dintre culorile preferate. Pentru mine cu siguranță a rămas! 🙂

Probabil că la un moment dat v-ați întrebat despre modul în care este aleasă culoarea anului și cine decide asupra acestui lucru.

Iată câteva lucruri care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine aceste aspecte misterioase ale modei 🙂

Cine alege culoarea care va fi la modă în 2016?

Institutul Pantone este cel care colaborează cu specialiști din diferite arii pentru a stabili culorile care vor fi la modă în următorul sezon.

Ce este Institutul Pantone?

Vă veți întreba cu siguranță ce este acest institut și de ce are autoritatea să aleagă culorile care vor fi la modă.

Fiind interesată să aflu și eu răspunsul la această întrebare, am încercat să aflu câteva informații despre acest institut misterios. Nu am găsit atât de multe informații cum mă așteptam, dar iată ce am aflat…

Institutul Pantone este o corporație cu sediul central în Carlstadt, New Jersey și este recunoscut ca fiind autoritatea în materie de culori și furnizorul sistemelelor de identificare a culorilor și de tehnologie avansată de comunicare corectă și exactă a culorilor.

De două ori pe an, Institutul Pantone organizează întâlniri secrete pentru a alege culorile care vor fi la modă în sezonul următor. Rezultatele sunt publicate în „Pantone View”, raport citit de designeri vestimentari și nu numai, deoarece culorile stabilite influențează mai multe domenii.

Care sunt culorile anului 2016?

Institutul Pantone a ales, pentru prima dată, două culori oficiale pentru 2016: Rose Quartz și Serenity, sau roz și bleu, așa cum suntem noi obișnuite să spunem.

Potrivit site-ului Pantone, „Rose Quartz are un ton persuasiv, dar blând, care transmite compasiune și calm. Serenity este lipsit de greutate și aerisit, ca cerul de deasupra noastră, aducând sentimente de răgaz și relaxare, chiar și în vremuri tulburi.

Dacă în 2015 culoarea la modă a fost declarată Marsala, acum paleta de culori va fi mult mai generoasă şi mai veselă.

Portocaliul cadmiu, albastrul tropical şi verdele măsliniu sunt alte câteva dintre culorile anului 2016 ce se regăsesc în raportul extins al Institutului Pantone, în afară de Rose Quartz și Serenity.

Iată aici paleta extinsă de culori ale anului 2016:

Untitled-1

pantone_1

Ținute în culorile anului 2016

pantone_2

Panetone-Color-of-The-Year-Rose-Quartz-Serenity-Outfit-Bulgaria-Mall-Denina-Martin-8

outfit_pantone_2016_1

outfit_pantone_2016_2

outfit_pantone_2016_3

outfit_pantone_2016_4

outfit_pantone_2016_5

outfit_pantone_2016_6

outfit_pantone_2016_7

 

 

Surse: http://www.cosmopolitan.ro; https://www.pantone.com; https://en.wikipedia.org; https://ro.pinterest.com; http://aelida.com

Adaugă un comentariu