Ajutorul dat altora e benefic pentru sănătatea ta!

de ce este benefic ajutorulNu știu dacă v-ați gândit vreodată cât de benefic este pentru sănătatea voastră emoțională, dar și fizică să îi ajutați pe alții.

Este evident că ajutorul pe care îl dăm altora aduce un beneficiu celor aflați în dificultate, dar în realitate lucrurile sunt mult mai complexe pentru că, prin ajutorul dat altora, există multe lucruri pozitive care ni se întâmplă și nouă.

1. Relațiile cu ceilalți devin mai puternice atunci când le oferi ajutorul tău

De fiecare dată când putem ajuta pe cineva, construim sau consolidăm o relație cu acea persoană. Sfaturile date, timpul petrecut ascultând sau ajutorul material oferit, contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre noi și persoana căreia îi oferim ajutor. Astfel, ajungem să cunoaștem mai bine oamenii și să vedem ce impact puternic are gestul nostru pentru alții.


2. Devii mai generoasă și acest lucru îți va aduce satisfacție sufletească de ce este benefic ajutorul 2

Cred că sentimentul de împlinire pe care îl experimentăm atunci când oferim cuiva ajutorul nostru, ne este foarte bine cunoscut. Oamenii sunt ființe relaționale și de aceea găsesc satisfacție în relațiile pe care le dezvoltă cu ceilalți.

Interesant este că atunci când acordăm un ajutor cuiva, ne vom simți mai bine și vom avea un sentiment de liniște știind că am făcut alegerea corectă.

Acest lucru ne va determina să ajutăm mai des, implicându-ne tot mai sincer și mai profund.

Sentimentul de mulțumire sufletească îți va oferi o stare de relaxare și de bine care va fi resimțită în întregul corp, acest lucru fiind un beneficiu important pentru sănătatea ta.

 


de ce este benefic ajutorul 3

3. Descoperi mai multe lucruri despre tine atunci când îi ajuți pe alții

Probabil că vi s-a întâmplat să discutați cu o prietenă pentru a o încuraja atunci când trecea printr-o perioadă mai grea și ați constatat că ați ajuns să vă regăsiți în multe dintre situațiile pe care aceasta le relata.

Acest lucru v-a făcut conștientă de faptul că nu sunteți singura persoană care s-a confruntat cu așa ceva, v-ați simțit normală și liniștită. Pe de altă parte, împărtășirea experienței pe care ați avut-o a reprezentat un ajutor foarte mare și pentru prietena voastră. Este o situație în care ambele părți implicate au numai de câștigat!

De asemenea, când asculți pe cineva vorbind despre întâmplări din viață prin care nu ai trecut, poți să te gândești la modul în care tu ai reacționa în situația respectivă, iar acest lucru te va face să te cunoști mai bine decât înainte și vei fi mai pregătită atunci când vei întâmpina o problemă similară.


de ce este benefic ajutorul 4

4. Poți să îți dezvolți abilități noi și să le îmbunătățești pe cele deja existente

Dacă îi ajuți pe alții, pe lângă faptul că îți vei îmbunătăți abilitățile de comunicare, vei deveni mai sensibilă la nevoile oamenilor, vei fi empatică față de cei care trec prin situații grele și vei deveni mai înțeleaptă.

În plus, vei putea să descoperi calități noi pe care nici nu bănuiai că le ai, cum ar fi răbdarea și înțelegerea emoțiilor celorlalți oameni.

Așadar, îți recomand să ajuți cât mai des oamenii care au nevoie de ajutorul tău pentru că acest lucru îți va aduce împlinire și va contribui la menținerea și poate chiar la îmbunătățirea sănătății tale emoționale și fizice 🙂

Vă încurajez să urmăriți videoclipul de mai jos, este o sursă de inspirație pentru mulți oameni din lume!

Surse: http://facthacker.com; https://ro.pinterest.com; http://drawnbyrebeccajones.com; https://www.youtube.com; http://helpingyuma.org

Adaugă un comentariu