Sparanghel cu ouă poșate

Sparanghel cu ouă poșate – o rețetă simplă, sănătoasă și delicioasă

De ce este bine să consumăm sparanghel?

Sparanghelul conține folați, având din acest motiv, importante proprietăţi anticancerigene. Compuşii aceștia se găsesc în legumele verzi şi în citrice şi, deşi se întâmplă de multe ori ca acidul folic să fie considerat a fi identic cu folaţii, acidul folic este un doar un supliment derivat şi nu are la fel de multe beneficii. De asemenea, folaţii sunt cei care ajută la reducerea inflamaţiilor şi la ameliorarea durerilor, dar şi la reducerea riscului de boli de inimă.

Sparanghelul este bogat în vitamina K ce ajută la dezvoltarea şi creşterea densităţii osoase, prevenind astfel osteoporoza şi osteoartrita.

Sparanghelul conține potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, fibre care îmbunătăţesc digestia, are puține calorii și poate fi inclus fără probleme în orice dietă de slăbire.

Sparanghelul este bogat și în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi de toxine, menţinând astfel o piele tonificată.

Care este cea mai delicioasă și mai simplă rețetă cu sparanghel?

Pentru mine, cea mai simplă și mai delicioasă rețetă este Sparanghel cu ouă poșate. Este o rețetă rapidă, sănătoasă și delicioasă 🙂

Cum se gătește sparanghelul pentru a-și păstra aroma?

Modul meu preferat de a găti sparanghelul este de a-l pune într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline și de a-l asezona simplu, cu sare și piper proaspăt măcinat. Folosind acest mod de preparare, sunt eliberate aromele sale cel mai bine, iar rezultatul vă va încânta cu siguranță.

Este important să nu îl gătiți prea mult pentru a nu-și pierde gustul său proaspăt și plin de arome.

Cum se prepară oul poșat?

  1. Se pune apă la fiert într-o oală medie și se adaugă o linguriță de oțet.
  2. Atunci când apa clocotește, se sparge oul cu grijă, se pune într-un polonic și se lasă până când albușul este complet coagulat, dar gălbenușul este încă moale.
  3. Se scoate cu grijă, și se așează pe patul de sparanghel gătit în prealabil.

Nu uitați, mâncarea sănătoasă va fi mereu cea mai gustoasă și cel mai simplu de pregătit! 🙂

sparanghel

sparanghel

sparanghel

sparanghel

 

 

 

Surse: http://www.csid.ro

Adaugă un comentariu