Femeile și machiajul – adevăr și provocare

Despre machiaj: avantaje și dezavantaje. Despre mici schimbări cu impact major.

Multe femei confundă frumusețea cu machiajul excesiv, motiv pentru care de multe ori rezultatul final are un impact total opus celui sperat…

Cred că femeile înțeleg foarte bine la ce mă refer: măcar o dată în viață vi s-a întâmplat probabil (dacă nu vi s-a întâmplat vouă, atunci cu siguranță ați observat acest lucru la altcineva) să constatați că, după câteva zeci de minute petrecute în fața oglinzii, rezultatul este un chip ce nu vi se pare deloc natural și cunoscut – deși la prima vedere este un ten perefct, fără imperfecțiuni, umbre și linii corect trasate – dar dacă vă uitați mai de aproape (oglindele care măresc „ajută” și mai mult :D), vedeți un strat gros de fond de ten, rimel în exces și un fard de pleoape ce distrage atenția de la frumusețea naturală a ochilor, datorită culorii nepotrivite.

Principiul „mai puțin înseamnă mai mult” nu a fost nicicând mai important ca acum. Machiajul excesiv dăunează grav sănatății pielii, ochilor și imaginii de sine.

Tu trebuie să fii tot tu chiar și cu machiaj!

Nu sunt împotriva îngrijirii, din contră, încerc (atât cat pot eu mai bine!) să mă aranjez și să mă simt confortabil cu felul în care arăt atunci când ies din casă. Dar consider că este nevoie de echilibru și de limite dacă vrem să atragem atenția asupra noastră într-un mod plăcut.

Care sunt produsele de machiaj care ne ajută să arătăm mai bine?

Din punctul meu de vedere, in ordinea importanței lor, sunt:

  • Primer
  • Fondul de ten lichid cu putere medie de acoperire/BB cream
  • Blush
  • Creion de ochi
  • Rimel
  • Ruj/Balsam de buze colorat

Pasul 0: Curățarea atentă a tenului. Nici nu trebuie să mai spun că a pune machiaj pe un ten ce nu a fost curățat bine este ca și cum ai face salată fără să speli legumele mai întâi!! Eventualele asemănări se exclud 😀

Pasul 1: Primerul este fin la atingere ca mătasea și protejează tenul, fiind primul pas peste care nu trebuie să săriți înainte de a vă machia. Unul dintre preferatele mele este un primer pentru ten mixt cu efect matifiant și de minimizare a porilor din gama Professional Primers de la Pupa.

Pasul 2: Folositi BB cream dacă nu doriti o acoperire puternică, perfectă atunci când aveți un ten fără probleme. Din nou, BB cream + Primer de la Pupa este unul dintre preferatele mele. Singurul dezavantaj pe care l-am observat la varianta de ten mixt pe care o folosesc, este faptul că se întinde mai greu pentru că se usucă rapid. Această variantă (BB cream + Primer) este ideală pentru călătorii și pentru acele zile în care sunt contracronometru.

Dacă doriți o acoperire mai bună, pentru un machiaj de zi natural, folosiți un fond de ten fluid care are un efect hidratant și care nu încarcă tenul, fiind un fel de „second skin”.

Pasul 3: Folosiți creionul de ochi pentru a vă accentua ochii cât mai frumos, dar subtil, pentru un machiaj de zi simplu.

Pasul 4 (opțional): Puțin fard de pleoape în culori naturale și calde ce accentueaza culoarea ochilor este o alegere bună atunci când ai ceva mai mult timp… Paleta The Blushed Nudes de la Maybelline are 12 nuanțe superbe, ce pot fi combinate în funcție de inspirație și de simțul artistic al fiecăreia dintre voi.

O alta variantă ar pute fi Color Tatoo de la Maybelline. Nuanța Vintage Plum – Leather Effect se potrivește oricui și oricând. Aplicat pe pleoape, acest fard cremă este ca atingerea delicată a unor flori de lavandă ce coloreaza delicat și care intensifică discret privirea.

Pasul 5: Foarte multe femei fie ignoră, fie supraestimează greșit folosirea blush-ului. Acesta este perfect atât timp cât e vorba de o cantitate minimă care să creeze efectul unui roz pal apărut țn obraz în urma primirii unui buchet de flori de la cineva special…orice e mai mult intra în categoria:”așa nu!”. Din punctul meu de vedere, o nuanță de piersică este întotdeauna mai bună decât un roz sintetic.

Pasul 6: Rimelul potrivit pentru oricine este cel care nu încarcă genele, ci le separă și le definește, făcându-le mai lungi și mai frumoase. Rimelul intră în categoria produselor cosmetice pe care le poți utiliza chiar dacă nu folosești deloc machiaj de obicei. Acest gest mic va fi cu atât mai vizibil în acest caz!

Pasul 7: Puțin ruj (dar puțin!) va accentua forma naturală a buzelor. Alegeți o nuantă care să se potrivească culorii părului și ochilor voștri. V-aș recomanda sa evitati orice culori ce nu par naturale buzelor, cum ar fi portocaliu, roz, etc. Un roșu închis (Marsala, Mulberry) sau ceva mai deschis poate fi cea mai bună opțiune. Aplicarea balsamului de buze peste ruj pentru a evita uscarea acestuia și pentru a atenua culoarea rujului, este perfectă pentru a da un aspect natural buzelor.

Pasul 8: Adăugați un zâmbet care se poate citi în privire, un strop din parfumul preferat și sunteți gata pentru o zi minunată în care vă veți simti excelent!

Și nu uitați că nici măcar nu e nevoie de machiaj pentru a fi frumoase!

Cunosc multe femei care nu folosesc niciodată produse de machiaj și care sunt mereu impecabile! Pentru că de fapt, cu siguranță, frumusețea vine din interior…:)

Adaugă un comentariu