Omletă cu somon afumat, mozzarella și mărar

Probabil ca mulți dintre voi, și eu mi-am format un obicei din a mânca omletă sâmbătă dimineața. Deși îmi place foarte mult să savurez un mic dejun în liniște și în timpul săptămânii, somnul are mereu de câștigat de luni până vineri, în defavoarea stomacului meu lihnit, ce se alege fie cu un covrig, un morcov sau cu o banană și bineînțeles, nelipsita cană de ceai verde.

Deși omleta cu ton și mazăre este prin preferatele mele, recunosc că nu m-am gândit să folosesc un alt pește pentru a evita consumul excesiv de conserve.

În urmă cu mai mult timp, am fost invitați la niște prieteni buni, iar ei au pregătit omletă cu somon. Am fost fascinată de această combinație reușită, așa că m-am hotărât să încerc și eu asta. Timpul a trecut mai repede decât aș fi vrut, și abia după câteva luni, când m-am trezit într-o sâmbătă dimineață cu chef de gătit, mi-am amintit de această rețetă grozavă. Desigur, fiind prea devreme pentru supe și fripturi, am ales să îmi pun în evidență talentul culinar făcând o omletă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 4 ouă
  • 100 g somon afumat
  • 100 g mozzarella rasă
  • 3-4 linguri de lapte
  • ulei de măsline
  • câteva fire de mărar

Am pus puțin de ulei de măsline într-o tigaie de teflon și am pus somonul tăiat, lăsându-l să se gătească pentru câteva secunde. Am turnat apoi amestecul spumos de ouă, lapte și mărar, presărând mozzarella rasă pe deasupra. Nu am adăugat sare pentru că somonul mi s-a părut suficient de sărat. Am tăiat omleta în sferturi pentru a o întoarce ușor și am servit două triunghiuri de omletă caldă cu o salată de baby spanac, în care am adăugat câțiva stropi de reducție de oțet balsamic și ulei de măsline.

Desigur, toate acestea alături de câteva feliuțe de baghetă proaspătă, scoasă din cuptor cu doar o oră în urmă. Modul meu preferat de a mă răsfăța într-o dimineață de toamnă răcoroasă, în care nu am nimic de făcut, alături de cineva drag 🙂

 

Adaugă un comentariu