Hidden Figures

Hidden Figures este un film inspirat din fapte reale, cu actori bine pregătiți și simpatici, care te îți va capta atenția de la primele secunde, recomandat tuturor iubitorilor de cifre și nu numai!

Sâmbătă după-amiază. Am chef de un film bun. Eventual inspirat din realitate, puțin amuzant, ușor dramatic, un pic istoric, pe alocuri științific…Multe și complicate cerințe pentru un singur film!

Caut genul de film care să-mi rămână în minte și peste o săptămână, peste o lună, poate chiar peste un an. Și culmea, chiar îl găsesc! Îmi amintesc că am văzut pe Facebook o reclamă cu un film pentru oamenii pasionați de matematică. Pentru ei, dar nu numai!

Filmul pe care vi-l recomand cu căldură se numește Hidden Figures (Figuri Ascunse). Cred că titlul se referă la cifrele ce nu pot fi văzute ușor sau poate la oamenii care au contribuit din umbră la reușite extraordinare care vor rămâne în istorie…sau poate mai degrabă, la ambele.

Actorii joacă foarte bine, reușind să te țină cu ochii lipiți de ecran, iar unele dintre replicile din Hidden Figures îți vor răsuna în minte pentru mult timp. Într-o perioadă în care albii se considerau a fi superiori negrilor, circumstanțe nebănuite i-au învațat pe cei mai aroganți oameni că inteligența nu depinde de culoarea pielii, ci de talent și perseverență.

Hidden Figures este un film ce poate fi urmărit împreună cu familia și de ce nu, împreună cu prietenii sau colegii de serviciu. Cu toții avem de învățat din această poveste inspirată din realitate ce te va motiva și impresiona deopotrivă.

Poți urmări aici trailerul oficial:

http://www.imdb.com/title/tt4846340/videoplayer/vi1121039897?ref_=tt_ov_vi

 

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu