Lectură de vară

Lectură de vară?

Da, pentru că de cele mai multe ori, vara ne concentrăm asupra vacanțelor și ne dedicăm relaxării trupului, în timp ce mintea noastră rămâne puțin cam…neglijată, să zicem 😀

Din acest motiv m-am gândit să vă propun niște cărți care se citesc ușor și sunt numai bune de pus în geanta de plajă, îngrămădite undeva între prosopul colorat și cremele de soare.

Dacă vă place Provence, cu parfumulsău cald de lavandă, mâncărurile ei scăldate în unt și ierburi aromatice și stilul de viață liniștit din sătucele sale cochete, arse de soare, sigur veți fi fascinați de cărțile lui Peter Mayle.

Încă de la primele rânduri, stilul lui amuzant și relaxant m-a cucerit. Experiențele hilare care apar atunci când cele două culturi, britanică și franceză sunt puse împreună te vor face să râzi singur în hohote, stârnind invidia și curiozitatea celor din jur, care cel mai probabil, vor fi plictișiți răsfoind ziare și Feed-ul lor de Facebook.

Iată cele trei cărți, aceasta fiind și ordinea lor cronologică:

· Un an în Provence

· Din nou în Provence

· Provence pentru totdeauna

Atunci când un britanic se mută dintr-o țară în care plouă mai tot timpul, în care mâncarea e o simplă necesitate și oamenii sunt rigizi, într-un loc însorit, în care toată mâncarea este un răsfâț pentru ochi și trup, unde lumea pare să fie mereu în vacanță, apare o oportunitate excelentă de a scoate în evidență acele mici detalii din viață care contează și care ne fac fericiți cu adevărat.

Așadar, vă recomand aceste cărți pentru o lectură de vară, ușoară și plăcută, ca statul pe plajă în briza răcoroasă a mării 🙂

Adaugă un comentariu