Tort Raffaello

Rețetă tort Raffaello

Pentru că ador cocosul, e imposibil să nu îmi placă bomboanele Raffaello. Iar dacă pot savura o felie de tort Raffaello făcut în casă, sunt și mai fericită. Iată o rețetă de tort cu cocos, mascarpone și ciocolată albă,  reinterpretată și îmbunătățită (zic eu 🙂 ) după gustul și placul inimii mele 🙂

Blat:

– 8 albușuri
– 2 pliculețe de zahăr vanilat
– 6 linguri zahăr brun fin
– 100 g de nucă de cocos
– 2 linguri de faină albă
– 1 linguriță unt de cocos pentru uns tava
– esență de rom

Cremă:

– 250 g mascarpone
– 100 g ciocolată albă
– 200 g smântână lichidă 35%
– esență de rom
– 40 g migdale decojite

Sirop:

– 100 ml de apă
– 1 lingură de zahăr brun
– esență de rom

Mod de preparare:

Blat:

Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul brun și cel vanilat. Pe urmă se încorporează nuca de cocos și făina folosind o spatulă de silicon, amestecând de jos în sus. La final se adaugă esență de rom.

Se pune compoziția într-o tavă cu fund detașabil, având hârtie de copt la bază și unsă bine cu ulei de cocos.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 160 de grade și se lasă aproximativ 20 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă e gata.

Se lasă să se răcească, apoi blatul se taie în 3 părți egale.

Cremă:

Se pune smântâna pe foc mic, până dă în clocot, apoi se dă deoparte și se adaugă ciocolata albă.

Se lasă să se răcească, apoi se adaugă brânza mascarpone și untul (ambele la temperatura camerei), esență de rom și midgalele mărunțite. Se lasă la rece cel puțin o oră.

Sirop:

Se pun apa și zahărul pe foc, se lasă până dau în clocot, apoi se adaugă esență de rom și se lasă la răcit.

Asamblarea tortului:

Se însiropează fiecare foaie, apoi se adaugă un strat de cremă. 

Se dă la rece peste noapte.

Când se servește se ornează cu bomboane Raffaello.

Și iată cum arată o felie din acest tort minunat:

Adaugă un comentariu