Shopping-ul în vremea reducerilor

Reduceri % % %

Au început de câteva zile reducerile de iarnă. Probabil ai observat deja că mall-urile sunt invadate de reclame care îți atrag atenția și îți zâmbesc îmbietor.

Din punctul meu de vedere, această perioada este cea mai potrivită dacă vrei să schimbi o bună parte din garderoba de iarnă, așa că vreau să-ți ofer câteva informații care îți pot fi de ajutor.

1. Cumpără doar ceea ce îți place foarte mult.

Nici nu știu să spun de câte ori am cumpărat haine la reduceri doar pentru că mi s-au părut interesante. Pe moment. Și timp de 30 de zile, perioadă în care le-aș fi putut returna, m-am tot gândit că ar fi mai bine le las în dulap pentru că la un moment dat s-ar putea să le simt lipsa 😁

Realitatea e că dacă o haină nu îmi place foarte mult prima dată, șansele să îmi placă după ce o cumpăr scad cu 99%.

Așa că, cel mai bine este să rezervi ceea ce ai văzut, să te mai plimbi prin magazine, să te mai gândești și dacă haina respectivă nu ți se pare atât de atractivă pe cât ți s-a părut inițial, renunță la ideea de a o achiziționa.

Sau dacă ai răbdare și știi că vei mai găsi produsul respectiv, așteaptă chiar și câteva zile ca să te asiguri dacă merită sau nu să cumperi acel articol.

2. Cumpără doar dacă ai nevoie.

Aici e ceva mai greu 😊

De multe ori, dacă mai atrage ceva irezistibil, iar prețul e accesibil, cumpăr. Recunosc 😊

Dar e de prisos să menționez că de multe ori cumpăr haine pentru că sunt la reduceri, pentru că oferta e bună sau pentru că e posibil să am nevoie de ele cândva. Doar că ocazia nu apare niciodată și în majoritatea cazurilor și mă trezesc că îngrămădesc acele haine în colțul cel mai inaccesibil al dulapului, doar ca să nu mă încurce 😁

3. Cumpără la un preț corect.

Dar care este prețul corect? Dificil de spus. În realitate este vorba de raportul cost-beneficiu.

Dacă beneficiile aduse de achiziționarea unui produs ți se par prea puține în raportul cu prețul plătit, probabil nu este o investiție bună.

Pe de altă parte, beneficiile aduse de o nouă haine nu se traduc doar prin utilitatea acesteia, ci și prin încântarea pe care o simți atunci când o ai, iar asta este mai greu de cuantificat.

Oricum ar fi, evaluează de fiecare dată dacă o haină merită sau nu prețul cerut și sunt sigură că dacă vei face tot ce poți ca să iei decizii bune, vei avea numai de câștigat.

4. Nu cumpăra mult într-o singură zi.

Desigur, aici e vorba nu e vorba doar de bugetul pe care îl ai, ci și despre ceva mai mult. Unele persoane susțin că nu au timp, așa că preferă să meargă într-un weekend să cumpere tot ceea ce își doresc, până își consumă bugetul.

Recomandarea mea este să nu cumperi multe articole într-o singură zi pentru că trebuie să acorzi timp evaluării, atunci când vrei să faci alegerile potrivite. Să cumperi haine în grabă nu e o soluție. Uneori în schimb, poate fi convenabil să cumperi mai multe haine ca să le probezi acasă în liniște, iar apoi să returnezi ceea ce nu ți se potrivește.

Eu în schimb prefer să stau la coadă la cabină 😁 E obositor, dar merită. Nu vreau să plec acasă cu ceva ce nu îmi vine bine 😁

5. Acordă-ți timp.

Graba nu ajută atunci când vrei să faci alegeri bune. Analizează opțiunile din magazinele online pentru că de regulă sunt mult mai multe decât în magazinele fizice, apoi alege varianta mai comodă de a comanda online, dacă știi exact ce mărime porți.

Pentru mine, de cele mai multe ori, shopping-ul online nu s-a dovedit a fi foarte eficient pentru că trebuie să văd cum îmi stă cu o anumită haină, să-i simt textura, să ating materialul și să văd cum e lucrată. Da, cusăturile sunt foarte importante. Și la fel și materialul. Așa că prefer să mă plimb prin magazine. În plus, pentru mine e și un mod de a mă relaxa.

Ceea ce comand online cu succes în schimb sunt accesoriile. Și desigur, cărțile – singurele care nu mi-au înșelat niciodată așteptările. Dar oricât de mult îmi plac cărțile, trebuie să revin la haine, că despre asta este vorba aici 😊

Așadar, făcând o scurtă recapitulare, îți recomand să profiți de reduceri în perioada aceasta.

Alege cu răbdare, făcând o evaluare cât mai bună a prețului și calității produsului dorit.

Cumpără online dacă nu ai timp, dar profită și de ocaziile în care te poți relaxa probând haine cu un stil diferit de cel pe care îl ai, pe care poate nu le-ai remarca online, dar care ți s-ar putea potrivi foarte bine.

Spor la cumpărături și profită înțelept de reduceri! 😊

Adaugă un comentariu