Tartă cu zucchini, ton și parmezan

De cele mai multe ori cuvântul “tartă” ne duce cu gândul la ceva dulce, dar variantă sărată este la fel de bună, de interesantă și este mult mai hrănitoare.

Eu am folosit aluat de foietaj cumpărat – din lipsă de timp. Puteți face și aluatul de tartă acasă dacă timpul vă permite.

Așadar voi prezenta ingredientele compoziției pentru tarta mea sărată:

– 1 zucchini mare

– 1 conservă de ton Rio Mare

– 50g mozzarella

– 25 g parmezan ras

– 200 ml smântână pentru gătit

– 2 ouă

– 1 ceapă eșalotă

– 1/4 linguriță pesto

– ulei măsline

– sare

– piper

1. Jumătate din dovlecel se taie rondele subțiri, iar cealaltă jumătate se taie în cuburi de 1-2 cm. Peste rondele se pune puțină sare și se lasă deoparte câteva minute pentru a nu lăsa apă în exces la cuptor.

2. Într-o tigaie se pune 1 lingură de ulei de măsline, se adaugă ceapa tocată fin și dovleceii tăiați cubulețe, se asezonează după gust și se lasă doar câteva minute – nu e necesar ca legumele să fie gătite complet, procesul de coacere va continua la cuptor. Se adaugă sosul pesto și tonul scurs de ulei și se lasă să se răcească.

3. Se bat cele două ouă bine ca pentru omletă, se adaugă 150 g de smântană și parmezanul ras.

4. Se întine aluatul în tavă. Se adaugă compoziția de ton, mozzarella ruptă fâșii și compoziția cu ou. Se pun deasupra feliile de dovlecei și se toarnă 50 ml de smântână deasupra.

5. Se coace până când tarta devine aurie. Se scoate din cuptor și se lasă cel puțin 15 minute. Se servește atât caldă, cât și rece.

Deși prefer varianta rece, recunosc că nu prea am avut răbdare să aștept nici de data aceasta, așa că am servit-o caldă – a fost delicioasă!

O recomand pentru o seară rece de iarnă petrecută acasă cu cei dragi 🙂

Adaugă un comentariu