Stilul scandinav: pentru o casă modernă și primitoare

Stilul scandinav, caracterizat prin simplitate și naturalețe, are capacitatea incredibilă de a transforma orice casă într-un loc relaxant și primitor. Decorarea casei în stil scandinav presupune folosirea anumitor elemente cheie și respectarea principiului conform căruia materialele simple și naturale sunt cele care oferă căldură și vitalitate oricărui spațiu.

 

scandinavian 1

Întotdeauna mi-a plăcut designul interior specific caselor din Scandinavia. Dar cred că acest lucru s-a amplificat de când a apărut IKEA în România și de atunci în casa fiecărui român a apărut măcar un obiect mic cumpărat de acolo 😀 Fie că de vorba de farfurii, mobilă sau perdele, produsele designerilor nordici sunt simple, minimaliste și în culori naturale.

Punând un mare accent pe naturalețe și simplitate, stilul scandinav are acea capacitate unică de a transforma o casă simplă într-un cămin primitor și confortabil. O canapea cu multe perne pufoase, un scaun pe care te poți legăna, o măsuță simplă de cafea și un covor din bumbac simplu. Cam așa arată o cameră amenajată în acest stil ce îți va da o stare de bine și de relaxare.

scandinavian 4

Adoptând culori deschise și nuante pastelate precum crem, bej, bleu și mult alb, casele amenajate în stil scandinav sunt luminoase și aerisite. Cel mai întâlnit material este lemnul, acesta fiind folosit uneori și la decorarea pereților.

wood scandinav

Transmițând naturalețe și căldură, lemnul oferă un aspect deosebit încăperilor. Păturile din materiale naturale, covoarele de blană sau de material textil, fotoliile-balansoar, felinarele și rafturile de lemn cu obiecte simple de decor, completează de obicei spațiul fără a-l încărca.

scandinavia 5

Și dacă ești o iubitoare de plante, vei fi încântată să afli că acestea se găsesc mereu în casele scandinave, fiind atât o pată de culoare, cât și un strop de natură.

scandinavian 9

scandinavian 11

Camera de mai jos reprezintă combinația ideală dintre un loc masculin definit de linii clare, culori neutre și forme geometrice și culorile calde și strălucitoare apreciate de femei, în general. Acest living-room poate fi acel loc unde atât soția, cât și soțul se vor simți confortabil, bucurându-se de îmbinarea echilibrată a stilurilor diferite preferate.

scandinavian 7

 

Sursă foto: http://erahomedesign.com; https://ro.pinterest.com

 

Adaugă un comentariu