Turtă dulce aromată


O, turtă dulce…

Nimic nu mă încântă mai mult iarna decât mirosul de scorțișoară, coji de portocală și cozonaci cu nucă.

Dar ce ar putea fi mai potrivit în ajun de Crăciun decât o farfurie plină cu turtă dulce aromată cu scorțișoară, un pahar cu lapte cald și un film relaxant?

Pentru astfel de momente, am căutat o rețetă de turtă dulce. Și am găsit o rețeta grozavă – mi-a dat-o prietenă care face prăjituri foarte bune, așa că am încercat-o fără emoții.

Ingrediente:

250g miere
250g zahăr
2 ouă
1 lingură rasă de cuişoare pisate
1 lingură rasă de scorţişoară
2-3 linguri de ulei
2 linguriţe rase de bicarbonat topit în trei linguri de oţet
500g făină
Mod de preparare
1. Se fierbe mierea cu zahărul la foc mic cu grijă să nu se lipească de vas. După un clocot se lasă la răcit.
2. Se adaugă ouăle, uleiul, scorţişoara, cuişoarele şi bicarbonatul.
3. La sfârşit se pune făina şi se frământă bine.
4. Se lasă la frigider cel puţin o zi, până la o săptămână.
5. Se întinde până se obţine o cocă groasă cât o muchie de cuţit – a mea a fost cam de 1/2 cm 🙂
6. Se taie în forme şi se ung cu gălbenuş.
7. Se bagă la cuptor într-o tavă unsă cu unt.

Iată și câteva poze cu turta mea dulce 🙂

IMG_8068

IMG_9308

IMG_9311

IMG_9314

IMG_9320

IMG_9321

IMG_9327

IMG_9325

Adaugă un comentariu