„E tentant să fii perfect și invulnerabil, însă astfel de experiențe nu sunt specifice omului. Trebuie să intrăm în arenă – indiferent dacă e vorba de o nouă relație, o întâlnire importantă, o creație de-a noastră sau o discuție dificilă cu un alt membru al familiei – cu mult curaj și animați de dorința de a ne implica în mod real. În loc să stăm pe margine, să judecăm și să împărțim sfaturi, trebuie să îndrăznim să ne arătăm și să ne lăsăm văzuți de ceilalți. Asta înseamnă să fii vulnerabil. Asta înseamnă să ai un curaj fără limite.”
Aceasta e ideea cărții lui Brenne Brown, cu titlul „Curajul de a fi vulnerabil”, publicată de Editura Curtea Veche.
Nu știu câți dintre voi ați urmărit-o vreodată pe Brenne Brown pe TED.com, dar dacă nu ați făcut acest lucru încă, vă încurajez să petreceți 20-30 minute, lăsându-vă motivați de această persoană sensibilă și autentică.
Într-o lume în care oamenii vor să pară puternici și neintimidați de nimic, autoarea acestei cărți ne încurajează să ne recunoaștem și să ne mărturisim emoțiile, construind astfel relații profunde cu cei din jur.
Adevărul este că nu suntem împliniți de relațiile pe care le avem tocmai din cauză că evităm să vorbim despre ceea ce este în sufletul nostru, mărturisind fricile noastre cele mai profunde.
Atunci când decidem să lăsăm la o parte mândria noastră pentru a ne lăsa cunoscuți cu adevărat, experimentăm împlinirea unor relații profunde și autentice.
Recomand tuturor celor care vor să înceapă să trăiască autentic și celor ce vor să se bucure de relații profunde, cartea „Curajul de a fi vulnerabil”.