Prăjitura „5 minute”

Prăjitura „5 minute”, denumită astfel de mine pentru că atât durează să o prepari, „s-a născut” aseară din pofta mea nestăvilită de dulciuri, mai ales de dulciuri cu ciocolată…

După o săptămână de muncă, am ajuns acasă și am făcut inventarul ingredientelor disponibile pentru a face ceva dulce 😀

Rezultatul nu a fost spectaculos: în frigider am găsit 2 ouă, 1/2 de pachet de unt și niște lapte care a scăpat de la a fi mâncat dimineața cu cereale 🙂

După un asemenea rezultat, am extins căutările în cămară: nuci și o ciocolată Lindt super bună. Atât de bună încât m-am gândit că nu avea cum să nu iasă o prăjitură grozavă cu așa ceva!

Din fericire făina, praful de copt și esența de rom nu îmi lipsesc de obicei din casă, așa că am reușit să adun ingredientele necesare pentru a face o prăjitură simplă și rapidă 😀

Ingrediente:

  • 300 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • esență de rom
  • nuci ușor prăjite
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

1. Se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă treptat 3 linguri de făină și praful de copt, amestecând continuu cu telul.

2. Se adaugă laptele pentru a subția amestecul, apoi se adaugă treptat și restul de făină. Omogenizați bine amestecul pentru a nu se forma cocoloașe.

3. La final se adaugă untul (nu vă speriați dacă nu se omogenizează perfect, se va topi bine la cuptor), nucile, ciocolata și esența de rom.

4. Se asează compoziția într-o tavă unsă cu unt  și se dă pentru aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă e gata.

Iată și rezultatul delicios:

🙂

Adaugă un comentariu