Micuțele doamne

De mult timp îmi doream să citesc cartea „Micuțele doamne”, scrisă de L.M. Alcott.

Deși o aveam de mult timp pe lista mea de cărți de citit, abia în urmă cu două luni am reușit să cumpăr și să citesc „Micuțele doamne”.

A fost o lectură foarte plăcută și relaxantă pe care o pot recomanda oricui atunci când vrea să citească o carte simplă, dar frumoasă.

„Micuțele doamne” este povestea a patru surori diferite, dar foarte apropiate care reușesc să depășească multe momente dificile în viață, păstrându-și mereu speranța că lucrurile se vor finaliza cu bine. Deși în carte sunt relatate multe evenimente triste la care micuțele doamne participă, momentele frumoase pe care ele le petrec rămân cel mai bine întipărite în mintea cititorului în urma lecturării acestei cărți.

Fiecare micuță doamnă este unică, atât din punct de vedere al temperamentului, cât și al intereselor și preocupărilor caracteristice. Meg este învățătoarea unor copii care locuiesc în apropiere, iar Jo adoră să scrie și să citească, fiind nevoită să aibă grijă de o mătușă în vârstă, rămasă văduvă și cu o situație financiară foarte bună, pentru a-și întreține familia. Beth este o tânără timidă îndrăgostită de pian care preferă să se îndeletnicească cu treburile casnice, iar Amy este încă la școală și este mereu preocupată de modă și lucruri scumpe, visând la o viață fără griji financiare.

Cred că cel mai frumos moment în care poate fi citită această carte este în perioada sărbătorilor de iarnă, având în vedere modul în care începe povestea, așa că poate fi un cadou frumos pentru cineva drag în preajma Crăciunului.

Fiind preocupate mereu de a-și arăta dragostea față de mama lor și dorind să îl facă mândru pe tatăl lor, micuțele doamne au de trecut prin multe experiențe care le transformă gândirea și convingerile, dar ele reușesc să învețe din greșelile pe care le fac și să depășească dificultățile ce le ies în cale.

Sunt multe citate frumoase în această carte, citate pe care cu drag le poți reciti oricând ai nevoie de inpirație și motivație, de aceea recomand să îți notezi undeva tot ceea ce îți place în timp ce lecturezi cartea. Las mai jos unul dintre citatele mele preferate din „Micuțele doamne”.

„Pentru că dragostea izgonește frica, iar mulțumirea poate cuceri mândria.”

Adaugă un comentariu