Cititul în paralel

Cititul în paralel e un subiect nou pentru mine.

De aproximativ o lună am început un nou experiment: să citesc simultan 3 cărți, total diferite ca stil și tematică.

Deși în general îmi place să citesc o singură carte, să mă concentrez doar asupra ei, să o termin și abia apoi să încep alta, am descoperit că uneori nu am starea necesară de a lectura o anumită carte, așa că acest experiment s-a dovedit a fi foarte util.

Așadar, momentan citesc 3 cărți:

1. “David Copperfield”, de Charles Dickens

2. “Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor”, de Gary Chapman și Ross Campbell

3. “Secretul căsniciei fericite”, de Zig Ziglar

Ce pot să spun este că îmi place foarte mult să avansez în citirea acestor cărți în funcție de dispoziția pe care o am, lectura mi se pare mai eficientă și niciodată nu devine plictisitor ceea ce citesc, așadar vă recomand acest experiment.

Recent am auzit despre “David Copperfield” că a fost numită capodopera lui Charles Dickens, iar acest argument m-a convins să cumpăr cartea și să încep să o citesc. Deși este o carte a cărei acțiune se întinde pe multe pagini, ele se citesc repede pentru că toate evenimentele te țin cu sufletul la gură.

Despre cartea lui Gary Chapman și a lui Ross Campbell am numai cuvinte de laudă. Extrem de utilă, cu multe exemple clare și mereu de actualitate.

Pentru că am citit în urmă cu mai mulți ani cartea “Cele cinci limbaje ale iubirii” știam deja ideile de bază, dar o reîmprospătare a acelor lucruri e mereu bine venită pentru oricine.

Zig Ziglar este un autor cunoscut pe plan internațional datorită cărților sale de dezvoltare personală. Mi-a facut plăcere să citesc mai multe cărți scrise de el, iar “Secretul căsniciei fericite” mi se pare o carte practică, cu multe idei bune ce pot fi aplicate cu ușurință.

Până acum toate cele 3 cărți m-au captat și e o plăcere să le citesc 🙂 Se pare că cititul în paralel funcționează și acest experiment s-a dovedit a fi unul util pentru mine până acum.

Vă las aici un citat superb din “David Copperfield”:

“Scopul meu a fost ca tot ceea ce am încercat să fac în viață, să fac bine și cu toata inima.”

Charles Dickens

Adaugă un comentariu