Corbu, Constanța

Corbu este o plajă neamenajată, dar neașteptat de frumoasă pe care am descoperit-o de curând 🙂

Așa cum scriam și în articolul anterior în care povesteam despre prima ieșire de după ridicarea restricțiilor, România este plină de locuri frumoase.

După ieșirea la picnic de la Măneciu, a urmat o ieșire la mare 🙂

Am ales să petrecem câteva ore pe plaja Corbu din județul Constanța. Fiind o plajă neamenajată, aceasta nu este la fel de aglomerată ca plajele din alte stațiuni bine cunoscute de pe litoralul românesc.

Nisipul este fin, iar la mal sunt multe scoici frumoase aduse de valuri din largul mării. Aici se găsește din plin vegetație – sunt mulți arbuști și tot felul de flori care răsar ca din senin în drum. Te poți plimba pe drumurile și potecile care se află aproape de plajă, fiind o zonă destul de mare.

Este bine să ai la tine apă, mâncare și alte lucruri de primă necesitate (cremă de soare, umbrelă/cort) pentru că nu găsești magazine în apropiere. Mie acest lucru nu mi se pare un dezavantaj având în vedere că îmi place să pregătesc și să organizez lucrurile de acasă 🙂

Trebuie să vă alegeți bine ora și ziua plecării pentru că drumul spre mare poate fi aglomerat. Noi am plecat dimineața devreme pentru a evita expunerea la soare în timpul amiezii. Am luat micul dejun pe plajă, apoi ne-am dat cu cremă de soare și ne-am plimbat liniștiți, bucurându-ne de aerul plăcut și sunetul calm al mării.

În concluzie, mi-a plăcut mult plaja Corbu și îmi doresc să revin aici. A fost o experiență frumoasă, m-am bucurat de un loc nou superb și am uitat de aglomerație și grabă pentru un răstimp.

O briză liniștită și sărată, oameni puțini și amabili, un loc spectaculos, o plajă cu nisip fin și cald, cam așa pot descrie în câteva cuvinte scurta mea vizită la Corbu.

Și a fost interesant că am avut parte de o zi cu ceață, un fenomen întâlnit mai rar la Marea Neagră, datorat diferențelor termice.

 

Adaugă un comentariu