Călătorii în România anului 2020

Călătoriile în România anului 2020. Cum arată ele? La ce să ne așteptăm și ce ar fi bine să avem pregătit pentru a ne bucura totuși de această vară?

Călătoriile au devenit un lux în ultima perioadă. Nu datorită costului lor, ci datorită restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. În aceste vremuri tulburi, ne bucurăm doar de vacanțe petrecute în România, călătorind cu mașina personală sau în cel mai bun caz, cu o rulotă închiriată.

Partea bună e că avem atât de multe locuri frumoase de vizitat în țară încât nu avem de ce să ne plângem din acest punct de vedere. Mare, munți, lacuri, râuri, vulcani, dealuri, păduri, toate au atât de multe lucruri frumoase de oferit. În plus, acum apreciem altfel libertatea de a ne mișca în natură și de a ne plimba oriunde vrem.

Pentru prima ieșire după perioada de izolare am ales muntele. Am căutat o zonă frumoasă și ne-am hotărât să mergem în Măneciu, Prahova. Am pus în mașină un coș de picnic plin de bunătăți, am luat și un cort de adăpost și am pornit la drum.

După o perioadă atât de grea și lungă în care nu am ieșit aproape deloc din cauza restricțiilor legate de coronavirus, m-am bucurat de fiecare frunză și de fiecare floare pe care le-am văzut.

Avem o țară frumoasă, iar drumul până în Măneciu a fost plăcut și relaxant, bucurându-ne din plin de peisaje frumoase cu vegetație de un verde crud. Nu a fost aglomerat pentru că am evitat să plecăm vinerea seara când majoritatea celor din București vor să evadeze către munte.

Ajunși acolo am căutat un loc bun de picnic și fiind o zonă cu multe păduri și râuri nu a fost chiar atât de greu.

Am petrecut mai bine de două ore stând în mijlocul naturii, ascultând susurul liniștitor al apei, urmărind cu interes o turmă de oi și savurând pe îndelete merinde din coșul de bunătăți pregătit cu grijă de acasă. Foamea a fost pe măsură, din moment ce am uitat să fac poze cu ceapa verde, castraveții, pâinea pufoasă și brânzică bună de tot, așa că ceea ce se vede în poze este un coș de picnic gol 🙂

Mâncarea are un alt gust când o savurezi în aer liber, mai ales dacă este un aer curat de munte! 🙂

Ne-a prins tare bine și cortul pentru că după ce ne-am așezat să mâncăm, soarele a început să încălzească cu putere ca înaintea unei ploi de vară și ne-am adăpostit la umbră, iar după cele două ore de răsfăț au început să cadă niște stropi mari și reci.

Până și de ploaie îmi era dor, așa că nu m-am întristat deloc din cauza asta 🙂

A fost o experiență foarte plăcută și am redescoperit ce bine e să te poți bucura de lucruri simple. Avem în România multe locuri ce merită vizitate, așa că o investiție minimă într-un cort și un coș de picnic este ceva absolut necesar la început de vară. Dacă deja aveți biciclete, folosiți-le, dacă nu aveți, luați în calcul această variantă pentru că e tare plăcut să te bucuri de plimbări în mijlocul naturii.

Așadar, bucurați-vă de România și de locurile ei frumoase și păstrați mereu în suflet speranța că ce e mai bun abia de acum urmează!

 

Adaugă un comentariu