Schimbarea orei în 2016

Cred că deja știți că în 2016 trecerea la ora de vară se va face în noaptea de 26 spre 27 martie. Trecerea la ora de vară se face în fiecare an în ultima duminică din luna martie, când ora 03:00 devine ora 04:00. Asta înseamnă că 27 martie va fi cea mai scurtă zi din an și că vom dormi cu o oră mai puțin.

Prin schimbarea orei, orarul de vară din Romania este corelat cu cel practicat în țările membre ale Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie.

Ora de vară a fost introdusă în Romania, pentru prima dată în 1932. Prin schimbarea orei s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Chiar dacă va interveni schimbarea orei și va fi lumină până după ora 7 pm, numărul de ore din zi rămâne același, tot 24 😀

Aici e ceva mai greu de intervenit…De ce ni se pare că niciodată nu avem suficient timp pentru a face tot ceea ce trebuie sau ne dorim să facem? Este posibil să faci anumite schimbări în viața ta astfel încât să profiți într-un mod cât mai eficient de timpul pe care îl ai la dispoziție?
Da, se poate, dacă ții cont de 7 principii importante care te pot ajuta să fii mai productiv. Despre acestea voi vorbi într-un alt post. Până atunci nu uitați că se va schimba ora la sfârșitul acestei săptămâni!

Surse: http://stirileprotv.ro

 

Adaugă un comentariu