EcoMarathon Moieciu de Sus 2016

EcoMarathon Moieciu de Sus va avea loc pe data de 7 mai în 2016. Fiind al patrulea an de când sunt prezentă la acest concurs, nu în calitate de participant, ci de susținător, mă număr printre cei care au descoperit o comoară bine ascunsă și deosebit de frumoasă a țării noastre.

Unde se află Moieciu de Sus?

Moieciul de Sus este un sat din comuna Moieciu, județul Brașov. Comuna a luat ființă, în actuala componență administrativă, în anul 1968 când în România s-a făcut reforma administrativă. Este alcătuită din șase sate, fiind comuna cu cele mai multe sate din zona Bran, după cum urmează: Moieciu de SusCheiaMoieciu de JosDrumul CaruluiPeștera și Măgura. Sediul administrativ al comunei Moieciu este în satul Moieciu de Jos.

Comuna Moieciu este situată în Țara Bârsei, care nu este altceva decât extremitatea sud-estică a celei mai mari depresiuni intramontane din România, Depresiunea Brașovului și care ocupă extremitatea sud-estică a județului cu același nume.

moeciu 3 moeciu 2 moeciu 1

Cum te poți înscrie la EcoMarathon?

În fiecare an, la începutul lunii mai se organizează un marathon montan la care participă atât români, cât și străini. Există un concurs special dedicat copiilor numit EcoKids, iar pentru adulți sunt două opțiuni disponibile: cross (14 km) sau marathon (42 km). Deși este un traseu montan extrem de solicitant, nu am întâlnit până acum pe nimeni care să regrete înscrierea la un astfel de concurs (evident, în afară de cei care nu s-au antrenat deloc, dar eu nu am astfel de prieteni :D).

Momentan nu se mai pot face înscrieri pentru ediția din 2016, dar totuși îți recomand să mergi la Moieciu de Sus pe 7 mai pentru a simți atmosfera frumoasă în acele zile în care întregul sat este în sărbătoare.

moeciu 8 moeciu 9 moeciu 10

Deși nu am participat niciodată nici la cros, nici la marathon (poate la EcoKids aș fi reușit să termin traseul cu bine, dar nu am vârsta potrivită :D), am fost totuși prezentă acolo ca să susțin mai mulți prieteni pasionați de sport. Îmi place să fiu în compania lor, să îi văd cum se pregătesc înainte de concurs și să le fac poze după ce au terminat cursa. De un fotograf are nevoie oricine 🙂

Așadar, primul an în care am fost la EcoMarathon în 2012, a fost pentru mine și prima dată când am ajuns în Moieciu. Frumusețea satelor de munte pe care le-am descoperit aici mi s-a părut fascinantă și nu am avut nevoie decât de câteva ore ca să îmi dau seama că acesta este locul meu preferat din România.

M-am plimbat fericită și liniștită printre sportivi determinați și plini de energie, localnici curioși și foarte amabili, căsuțe din lemn cu acoperiș de flori de măr și căruțe trase de cai îngrijiți și frumoși. Cocoși, găini, pui, copaci, flori, iarbă. Râuri, pietre, munți, cer, pământ. Tot ceea ce e curat, pur și natural. Asta înseamnă pentru mine Moieciu de Sus și EcoMarathon.

moeciu 7 moeciu 6 moeciu 5 moeciu 4

 

Surse: http://www.ecomarathon.ro; https://ro.wikipedia.org

 

 

Adaugă un comentariu