Sunt topită dupa ananas….Bine, recunosc, poate e și din cauză că numele lui începe cu 3 litere așa de frumoase 😀 Numele meu, dacă nu v-ați dat seama 😀 Deci, ANAnasul proaspăt este ceva ce încerc să consum măcar o dată la 2 săptămâni.
Înainte luam un ananas și uitam de el până se strica, iar acum nu mai am răbdare să îl mănânc. Din ciclul schimărilor ciudate apărute în preferințele mele culinare, ca și cu avocado și broccoli :))
Am crescut având acces doar la conservele de compot de ananas, așa că gustul lui proaspăt a venit ca o surpriză fooooarte placută în urmă cu câțiva ani. Compoturile cu zahăr nu m-au atras niciodată și din acest motiv nu îmi plăcea să consum ananasul dulce din conservă…
Dar deși am descoperit gustul anansului proaspăt, ceea ce m-a împiedicat să mănânc ananas mai mult timp era faptul că mi se părea foarte greu de curățat…Știu, mi-e rușine să recunosc asta, dar e adevărat 😀 Însă, într-o zi am fost nevoită să îl curăț pentru că aveam nevoie de ceva materie primă pentru smoothie, în afară de banane. Am rămas surprinsă să văd că de fapt se poate curăța foarte ușor dacă ai puțină strategie (adică dacă îți vine ideea genială de a tăia mai întâi vârful și baza :D) și am devenit o fană infocată a acestui fruct exotic duuulce și zemos 🙂
De ce e bun ananasul?
Pentru că începe cu cele 3 litere…ANA :))
Revin imediat și la alte motive mai puțin importante…:D
Ananasul este un fruct dulce și aromat, fiind probabil printre cele mai sănătoase alimente posibile. Printre cele mai importante beneficii ale sale putem mentiona faptul că ajută la protecția ficatului și la digestie. Dacă ești la dietă, atunci ananasul este fructul potrivit pentru tine. Este un fruct bogat în micronutrienți și fibre și ajută la întărirea imunității. În plus are putine calorii, aproximativ 50 Kcal la 100 grame.
Indiferent de forma sub care se consumă – suc sau fruct proaspat – ananasul este foarte bogat în antioxidanți, protejând împotriva radicalilor liberi.
Ce conține ananasul proaspăt?
- complexul de vitamine B, vitamina A, vitamina C, aproximativ 100 de grame de ananas furnizând peste jumătate din doza zilnica recomandată
- minerale: calciu, cupru, potasiu, sodiu, iod, fier, magneziu și fosfor
Cum îmi place să îl consum?
- ca atare
- în smoothie, iar rețeta e foarte simplă: ananas, mango, banană (bine coapte!) și puțin ghimbir…puteți pune fructele în orice proporție doriți 🙂
Sursă informații: http://www.ghidnutritie.ro/articol/fructe/ananasul
Sursă foto: http://theluminouskitchen.com/pineapple-carpaccio/