Zuppa toscana

Ce e mai plăcut după o zi rece de iarnă decât să te așezi liniștit la masă ca să te bucuri de un bol mare de supă fierbinte care să te încălzească și să te facă de uiți de problemele de peste zi?

Am mâncat această supă în urmă cu mai mulți ani, așa că am reușit să adaptez această rețetă conform preferințelor mele în timp. În plus, eu prefer varianta vegetariană pentru că e mai ușoară și e potrivită pentru a fi consumată la cină.

Se prepară foarte simplu, fiind gata în aproximativ 30 de minute.

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 legatură varză kale
  • ulei de masline
  • amestec de ierburi italiene uscate (busuioc, oregano)
  • piper, sare
  • parmezan (opțional)

Mod de preparare:

1. Se încinge puțin ulei de măsline într-un vas, apoi se adaugă legumele tocate, iar când ceapa devine translucidă (a nu se căli!), se adaugă aproximativ 2l de apă. Dacă nu vă doriți o supă foarte cremoasă, adaugați ceva mai multă apă.

2. Se lasă la fiert, apoi se pasează supă cu blenderul vertical, lăsând o parte din legume nezdrobite, pentru textură.

3. Se pune din nou pe foc, se adaugă varza kale tăiată fâșii (fără tija mai dură din mijloc), se lasă să fiarbă încă 3-5 minute, apoi se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Eu am trișat puțin și am adăugat și chimen, deși nu e prevăzut de rețetă pentru că îmi place mult combinația de cartofi cu chimen 🙂

4. Se servește cu parmezan ras (dacă doriți) și puțin ulei de măsline.

 

Vă doresc poftă bună! 🙂

No Responses

  1. Pingback: Kale - Ana are blog. 14 februarie 2018

Adaugă un comentariu