Ouă poșate cu somon și avocado

O rețetă perfectă pentru un mic dejun târziu, un răsfăț delicios și sănătos deopotrivă – ouă poșate cu somon afumat, avocado și mozzarella.

Ingrediente:

– 2 cubulețe unt

– 4 ouă

– 1 linguriță oțet

– 2 avocado mici

– 100g somon afumat

– 2 felii de pâine integrală cu maia

– mozzarella

– pesto (opțional)

– piper

– sare

Mod de preparare:

1. Se pune apa la fiert. Se adaugă oțetul, apoi se poșează ouăle pe rând. Se asezonează după gust.

Iată cum se poșează ouăle:

2. Se topește untul și se pun feliile de pâine pentru a se rumeni. Se adaugă peste feliile de pâine mozzarella și somonul și se acoperă cu un capac până când se topește mozzarella.

3. Se adaugă feliile de avocado, se pune peste ele puțin sos pesto (opțional), iar ouăle poșate se așează cu grijă deasupra.

Se servesc cu bună dispoziție, într-o companie plăcută 🙂

Adaugă un comentariu