Cum îți alegi soțul?

Încă din copilărie, fetele visează la rochii de mireasă, prinți, castele și fericire eternă…

Dar nu trece mult timp și la vârsta adolescenței, ele își dau seama că viața este diferită de povești, că lumea nu este ceea ce pare a fi, că oamenii nu sunt ceea ce par și că adevărul despre oameni poate fi rareori descifrat în totalitate.

Într-o lume a dezamăgirilor și a viselor năruite, există femei care încă mai speră să întâlnească un bărbat sincer, cu bun simț și inteligent. Aspectul fizic, starea materială și simțul umorului pot fi doar caracteristicile pentru varianta „full-option”, dar multe dintre fete se mulțumesc cu „dotările” de bază, enumerate mai sus.

Simțul umorului este un „feature” de dorit pentru că o persoană care face glume de calitate, de bun gust, este de preferat oricând unei persoane mereu posomorâte, care nu vede niciodată partea frumoasă a vieții.

Deși cerințele nu descriu un robot și nu sunt exagerate, iar lumea e plină de bărbați, din păcate tot mai puțini îndeplinesc criteriile minime de selecție…simultan!

Cum să îți dai seama dacă un bărbat e potrivit sau nu pentru a-ți deveni soț?

1.   Află dacă este o persoană sinceră!

Da, știu, poate fi greu să îți dai seama de sinceritatea unui om, dar poți să-ți folosești spiritul de observație și poți pune câteva întrebări inteligente ca să vezi cum anume gândește omul respectiv și dacă ceea ce afirmă e în concordanță cu modul în care trăiește. O persoană care va răspunde la telefon atunci când sunteți în oraș și își va minți prietenii cu privire la locul în care se află, e un bun candidat pentru lista…neagră 😀

2.  Cunoaște-i prietenii și familia!

În general familia potențialului partener este evitată în primă fază pentru că nu ne simțim confortabili în prezența unor oameni noi care ne analizează, simțindu-ne ca sub un microscop :D, dar această ocazie te va ajuta să vezi interacțiunea dintre posibilul partener și familia sa. Felul în care îi tratează pe ceilalți va deveni probabil și felul în care vei fi tu tratată ulterior, așa că, ai grijă ce alegi!

3.  Descoperă cum își petrece timpul liber!

Oamenii care folosesc timpul înțelept, alegând să îl petreacă practicând diverse hobby-uri, sunt persoane care se bucură de viață și profită din plin de ceea ce le poate ea oferi. Poți să îți dai seama ușor dacă cuiva îi place sau nu să citească, să practice diverse sporturi, să călătorească…iar asta te poate ajuta să descoperiți punctele voastre comune (dacă există!)

Nu cred că ți-ai dori un soț care să stea toată seara pe canapea, uitându-se la un serial cu „n” sezoane (unde n tinde la infinit), mâncând Lays și bând Cola…:D

4. Ascultă cu atenție și răspunde cu onestitate!

În general, femeile vorbesc mai mult decât bărbații și din acest motiv, au tendința să acapareze discuțiile, venind cu tot felul de idei pentru a evita momentele delicate de tăcere. Acest lucru nu este întotdeauna bun pentru că astfel nu dai ocazia bărbatului respectiv să povestească despre lucrurile care i se par lui interesante. Lăsându-l să vorbească, vei descoperi mai multe despre el și vei putea observa în ce măsură modurile voastre de a privi lucrurile se aseamănă. Desigur, e important să răspunzi cu onestitate cu privirile la pasiunile și așteptările tale în viață. Astfel, te asiguri că nu vei primi o cerere de căsătorie în Turnul Eiffel, dacă tu ai rău de înălțime 😀

5. Evaluează lucrurile obiectiv!

Cred că acesta este lucrul cel mai dificil…Se spune că dragostea este oarbă. Problema e că nu este vorba de orbire permanentă, ci doar temporară. La un moment dat, vei începe să vezi lucrurile așa cum sunt, mai clar și mai deranjant decât ți-ai fi dorit. Din acest motiv, cred că este important să încerci să îți păstrezi capul pe umeri, să privești lucrurile cât mai obiectiv și să nu te lași copleșită de emoții și sentimente. E adevărat că e greu, dar încearcă, e vorba despre binele tău aici…

 

Sfaturile acestea pot părea simple, dar am încercat să exprim cât mai bine ceea ce cred despre acest subiect.

Realitatea este că toți tânjim după fericire. Numai că lucrurile nu sunt deloc simple în viață. De multe ori învățăm anumite lucruri plătind un preț mai mare decât am fi vrut. Din acest motiv e bine să fii atentă la început – ca să îți fie bine pe urmă!

 

Adaugă un comentariu