Aranjament floral într-o ceașcă de ceai

Cu siguranță ai mai văzut flori într-o ceașcă de ceai! Dar acum nu mă refer la florile care se folosesc în mod obișnuit pentru ceai, cum ar fi florile de mușețel, tei sau salcâm. Mă refer la panseluțe, hortensii, bujori sau narcise. Mai exact, la orice fel de floare pe care o ai la îndemână și care îți place.

În aranjamentul din imagine am folosit Helleborus și Hortensia. Hortensia nu rezistă foarte mult timp din păcate, dar Helleborus rezistă foarte mult, chiar mai mult de o săptămână. Trebuie să aveți grijă atunci când utilizați Helleborus pentru că, din câte am înțeles, este o plantă toxică (am aflat ulterior acest lucru :D), așa că trebuie să vă spălați bine pe mâini după ce terminați de făcut aranjamentul.

Ce poți face cu o ceașcă de ceai veche, dar care are un model frumos?

Dacă ai o ceașcă de ceai păstrată în vitrină de mai mulți ani, pe care nu o mai folosești ca să bei ceai pentru că e demodată și cam prea colorată pentru gusturile tale de acum, poți să o folosești pentru a realiza un aranjament floral fabulos care va încânta atât ochii tăi, cât și ai prietenelor pe care le vei invita la un ceai la tine acasă.

Acest aranjament floral se potrivește în orice ocazie, dar dacă ai pe masă și un ceainic din ceramică așezat frumos lângă o cutie elegantă din lemn pentru ceaiuri, un astfel de aranjament va fi cu siguranță elementul care se va potrivi cel mai bine și care va fi extrem de apreciat.

Aceste aranjamente florale se potrivesc foarte bine și la decorarea meselor pentru o nuntă în stil romantic sau vintage.

De ce ai nevoie pentru a realiza un aranjament floral într-o ceașcă de ceai?

Ai nevoie de:

  • o ceașcă de ceai  – poți să folosești o ceașcă veche pe care o ai prin casă sau poți lua una de la un târg de vechituri sau de la un magazin cu antichități, dacă găsești ceva frumos la un preț rezonabil
  • un burete pentru aranjamente florale – se poate găsi online.
  • diverse flori (ce aveți la îndemână prin curte sau ce găsiți de sezon). Scopul e să realizați ceva spectaculos folosind ceva obișnuit 🙂

Cum poți realiza un astfel de aranjament floral?

Iată pașii în imagini:

IMG_2925

IMG_2926

IMG_2927

IMG_2928

IMG_2929

IMG_2930

IMG_2934

IMG_2936

One Response

  1. Adela 29 martie 2016

Adaugă un comentariu