Puterea minții – sfaturi pentru o minte sănătoasă

„Puterea minții” este o carte scrisă de James Borg care ne ajută să înțelegem cum funcționează gândurile, ce impact au acestea asupra noastră, dar și ce putem face noi pentru a le controla.

„Știați că, în medie, avem între 60 000 și 80 000 de gânduri în fiecare zi? Uluitor, nu-i așa? Aceasta înseamnă că, prin calitatea lor, gândurile noastre sunt responsabile de modul în care ne simțim și ne comportăm.

Dialogul interior al minții voastre este cel care răspunde de autobiografie. Tot ce aveți de făcut, așadar, pentru a vă schimba viața, este să vă schimbați gândirea.

Vă controlați mintea? Sau mintea este cea care vă controlează? Atunci când vă dați seama că VOI vă aflați la conducere, toate lucrurile sunt posibile.

Felul în care vă simțiți în fiecare zi este determinat exclusiv de modul vostru de a gândi. Viața este o luptă – mai mult sau mai puțin – pentru noi toți. Adevărul este că gândurile pe care le avem sunt cele ce dictează felul în care ne simțim și determină, ulterior, comportamentul nostru.

Dacă nu-i putem schimba pe alții și nici circumstanțele propriei vieți, putem schimba măcar ceea ce se află în controlul nostru – ne putem schimba modul de a gândi.”

Așa începe cartea „Puterea minții”, de James Borg.

Recunosc că nu am prea mare încredere în cărțile cu titluri pompoase care par să promită multe și să ofere puține. Această carte, în schimb, s-a dovedit a fi una foarte interesantă și mult mai practică decât aș fi crezut.

Am descoperit-o în urmă cu aproape un an, am citit-o în câteva ore și am mai răsfoit-o de încă cel puțin 3 ori de atunci.

A fost uimitor să aflu din această carte o informație esențială care poate schimba viața oricărui om: că avem puterea de a ne controla gândurile.

Deși  multe dintre gândurile care ne trec prin minte ne sperie, ne stresează și devin copleșitoare dacă persistăm asupra lor, există totuși ceva ce putem face ca să ne facem viața mai bună: ne putem urmări gândurile, putem alege să nu le considerăm ca fiind definitorii pentru noi și le putem înlocui cu idei corecte și adevărate care să fie spre beneficiul nostru psihic și emoțional.

Nu sunt de acord cu toate lucrurile prezentate în această carte, James Borg având o perspectivă oarecum simplistă asupra vieții interioare a omului din punctul meu de vedere. În schimb, trebuie să recunosc meritele acestui om de a prezenta într-un mod foarte clar ce impact au gândurile noastre asupra vieții pe care o trăim și ce putem face noi astfel încât să ajungem să controlăm gândurile pe care le avem, pentru a evita ca ele să ne controleze viața și să ne afecteze sănătatea psihică și emoțională.

One Response

  1. Mara 8 aprilie 2016

Adaugă un comentariu