7 principii importante pentru a fi productiv la muncă

7 principii importante care te pot ajuta să fii mai productiv la muncă. Despre cum să îți planifici lucrurile astfel încât să maximizezi eficiența activității tale.

Și nu mă înțelege greșit, nu doar bărbații au nevoie de asta, ci și femeile, dar am ales să scriu la modul general 😀

Dacă ți se întâmplă des să fii copleșit de lucrurile pe care le ai de făcut și dacă ai ajuns la concluzia că e necesar să schimbi ceva în modul de abordare a task-urilor zilnice, înseamnă că ai nevoie de câteva principii care te pot ajuta să devii mai eficient în munca pe care o faci.

Iată care sunt aceste principii:

  1. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut și taie de pe listă acele task-uri pe măsură ce le rezolvi. Astfel vei ști foarte clar ce ai de făcut, vei avea o privire de ansamblu asupra lucrurilor și vei simți satisfacție de fiecare dată când vei tăia ceva de pe listă 😀
  2. Fă mai întâi ceea ce e mai greu și presupune mai mult efort ca să ai suficient timp să finalizezi, în cazul în care întâmpini dificultăți, pentru ca apoi să poți face și celelalte task-uri mai simple, care nu te vor solicita la fel de mult.
  3. Lucrează mai mult în perioada zilei în care ești cel mai productiv. Unele persoane se concentrează cel mai bine dimineața, în timp ce altele se concentrează cel mai bine în cea de-a doua parte a zilei.
  4. Fă pauze după 45-50 minute de lucru intens pentru a îți relaxa ochii și mintea. Citește un email de la un prieten, uită-te la niște poze sau ieși afară ca să iei o gură de aer proaspăt. Ridică-te de pe scaun pentru a-ți face un ceai care îți place și nu uita să bei apă. O bună hidratare te va scuti de dureri de cap nedorite și în plus, te va scuti și de multe alte neplăceri.
  5. Fă-ți timp pentru relaxare. Acest lucru îți va împrospăta atât corpul, cât și mintea și astfel vei putea lucra mai eficient. Cel mai bun mod de a te relaxa este să practici cu regularitate un hobby. Pictura, sportul sau shoppingul pot fi de mare ajutor. Desigur, unele dintre ele sunt ceva mai costisitoare…:D
  6. Repectă un program strict de somn, având grijă să dormi 7-8 ore pe noapte. Somnul este deosebit de importat pentru minte și corp, iar pentru a fi în formă a doua zi, e important să te pregătești de culcare cel târziu la 11 pm.
  7. Fă-ți timp pentru familie și prieteni. Gândește-te care sunt lucrurile cele mai importante din viața ta și nu îi neglija pe cei pe care îi iubești. Învață să îi apreciezi și spune-le cât mai des că îi iubești și că înseamnă mult pentru tine.

 

Surse: http://www.wikihow.com; http://wallpaper24x7.com

One Response

  1. Mara 18 aprilie 2016

Adaugă un comentariu