Salată cu quinoa și legume la grătar

Mi s-a făcut tare dor de legume la grătar de câteva zile. Mi-am amintit că ultima dată am mâncat dovlecei la grătar la un restaurant micuț din Milano și mi s-au părut atât de buni, încât mi-am promis că o să încerc și eu asta acasă. Partea bună e că este o mâncare simplă și delicioasă, ce poate fi servită la orice oră, chiar și seara după ce ajungi mai târziu de la muncă 😀

În seara asta am trecut pe la Mega și am luat un dovlecel, un ardei gras roșu și o lămâie. După ce am ajuns acasă, am pus quinoa la fiert (am cam tot timpul în casă această cereală minune, cu textură crocantă și foarte gustoasă). O cană de quinoa, două căni de apă, proporție de 1:2. Am lăsat-o să fiarbă în oala acoperită cu capac, la foc mediu, până când a absorbit toată apa.

După ce am spălat legumele, am tăiat dovleceii pe lung, în felii subțiri, iar ardeiul roșu, curățat bine de semințe în 4 părți egale. Am decojit apoi 2 cepe roșii de mici dimensiuni și le-am tăiat în jumătate.

Am încins bine grătarul, apoi am copt legumele, stropindu-le cu o cantitate generoasă de sare. Este o activitate care ia ceva mai mult timp, într-adevăr, dar rezultatul merită. În plus, puteți să vă luați cartea preferată și să citiți cât așteptați să se coacă legumele, ca să combinați utilul cu plăcutul.

La sfârșit, am amestecat quinoa fiartă, legumele la grătar tăiate mai mărunt, o legătură de pătrunjel tocat fin, zeama de la 1/4 de lămâie, ulei de măsline, piper și sare, după gust.

Când am servit salata, am pus câțiva stropi de reducție de oțet balsamic deasupra (pentru că îmi place foarte mult!), apoi am savurat această mâncare delicioasă și foarte sănătoasă. Poate fi consumată oricând și este o idee excelentă pentru o cină ușoară, plină de vitamine!

Adaugă un comentariu