Prima mea amintire de la orele de desen din școala generală este legată de culorile complementare 🙂
Roșu și verde, o combinație întâlnită nu doar de Crăciun, ci și vara, reprezentată cu succes de pepenele verde cu miez roșu, dar nu numai…
Știm deja cât de bun este pepenele, pentru el nu avem nevoie de rețete 🙂 Cel puțin eu nu am avut nevoie până acum 😃
Și pentru că mi s-a părut interesantă asocierea pepene – kale de pe masa mea, m-am gândit să scriu despre această legumă simpatică, prea rar consumată de unii dintre noi.
Frunzele de kale sunt un aliment cu beneficii foarte mari, conținând o cantitate extrem de mare de Vitamina K (bună pentru oase și circulație), fiind o sursă importantă de proteine, flavonoide şi fibre.
Kale este una din plantele cele mai bogate în fier și poate fi consumată crudă, în salate, dar și gătită, în supe.
Partea cea mai drăguță este ea poate fi cultivată și în scop ornamental, având un aspect plăcut. Este disponibilă și varianta pe mov 🙂
Așadar, consumați kale!
Vara este o explozie de nutrienți și de culoare, bucurați-vă de ea! ☺☺