Da, am dezvoltat o pasiune ciudată pentru broccoli 😀 Mi-e greu să înțeleg de ce. Cert este că am descoperit că are un gust foarte bun abia atunci când
l-am gustat crud. Pentru mulți acest lucru poate fi un coșmar, dar realitatea este că e nevoie să consumăm cât mai multe legume și fructe crude pentru a fi sănătoși. De multe ori considerăm că dacă am mâncat la prânz o ciorbă de legume, am avut ca garnitură cartofi copți și am mâncat ca desert placintă cu mere, ne-am luat porția zilnică de fructe și legume. Nimic mai fals, îmi pare rău că vă distrug acest mit 😀
Realitatea este că prin procesul termic, majoritatea elementelor nutritive își modifică calitățile de „zâne bune” și devin niște „zmei urâcioși” 😀 Din acest motiv, e important să deveniți din nou copii (de preferat unii mai puțin mofturoși :D) care adoră să încerce cam orice (chiar și unele chestii mai puțin comestibile :D) și să ronțăiți câteva bucățele de legume crude atunci când pregătiți diverse feluri de mâncare. În acest mod veți descoperi aroma și gustul autentic al legumelor și cu puțin efort, vă puteți chiar îndrăgosti de gustul lor pur și simplu sănătos 🙂
Cum mănânc eu broccoli? 🙂
- Crud, rupt în buchețele mici – înmuiate cu generozitate într-un dressing de iaurt cu usturoi pisat, pătrunjel tocat mărunt și puțină sare.
- Gătit foarte puțin, la abur – apoi servit cu paste integrale, sos pesto și parmezan
- În salate, gătit tot la abur – îmi fac o salată de broccoli și cartofi roșii fierți (tăiați cubulețe) cu un dressing delicios de muștar, ulei de măsline, sare, piper, ceapă roșie tăiată mărunt, 1 cățel de usturoi pisat și câteva fileuri mărunțite de anșoa (opțional)
- În supa cremă de broccoli – pe care o servesc cu puțin ulei de măsline și parmezan
Ca să devină și mai atractiv, am pus și câteva poze drăguțe, dar și un link pentru a citi despre proprietățile nutritive ale acestui „super aliment”.
Informații nutriționale: http://www.inutritie.ro/broccoli/
Sursă foto: https://ro.pinterest.com/