Casa „all white” – avantajele și dezavantajele de a avea o casă complet albă

Am o pasiune pentru alb. Îmi place senzația de puritate pe care albul o transmite. Fie că este vorba de flori, de haine sau de mobilă, albul este atât simplu și curat, cât și elegant și sofisticat. De multe ori îmi imaginez cum arată casa ideală pentru mine și deși pe parcursul anilor culorile care îmi plăceau au fluctuat conform tendițelor, întotdeauna revin la varianta de a avea o casă simplă, în culori cât mai naturale și cu mult alb.

Avantajele de a avea o casa complet albă

  1. Casa ta nu se va demoda niciodată pentru că albul va fi întotdeauna apreciat
  2. Vei putea schimba decorațiunile cu unele colorate, în funcție de sezon și preferințe
  3. Vei putea să te bucuri de camere mai luminoase, mai aerisite, care par mai mai spațioase
Mi se pare foarte bună ideea de a avea posibilitatea să schimbi decorațiunile cu unele colorate atunci când ai nevoie de o mică schimbare. De exemplu, dacă îți place verdele deschis, poți să îți cumperi vaze, fețe de pernă, farfurii, plante, lumânări și alte obiecte mici de decor pe care să le încadrezi cât mai plăcut în cameră astfel încat să existe acea pată de culoare care stârnește interesul, dar fără a transforma camera într-un loc închis și încărcat. Ca și accente puteți folosi niște flori în tonalități de roz pal ce vor contribui și mai mult la crearea unui cadru cald, plăcut și original.
De asemenea, puteți încerca o gamă largă de culori pastelate, pornind de la un bleu cât mai spălăcit până la un bej de culoarea lemnului natural. Orice culoare caldă ce vi se pare frumoasă poate fi încercată atâta timp cât articolele colorate de decor nu eclipsează frumusețea simplă și naturală a albului.
Desigur, dacă aveți copii, este de preferat să nu cumpărați covoare sau canapele albe 🙂 Dar dacă totuși vă doriți acest lucru, puteți cumpăra canapele cu huse detașabile care pot fi spălate sau pături confortabile, în culori calde, care pot fi spălate cu ușurință. Cât despre covoare, le recomand pe cele din bumbac ce pot fi spălate ușor.
 
Este dificil să întreții curată o casă complet albă?
Multe persoane consideră că e dificil să menții curățenia într-o casă cu mobilier, canapele, covoare și draperii albe. Eu nu cred că acest lucru e adevărat dacă ții cont de câteva aspecte. În primul rând, praful este mai puțin vizibil pe o mobilă albă, așa că acest lucru reprezintă chiar un avantaj.
Referitor la canapele, este bine să vă luați unele cu huse detașabile pentru a fi spălate, așa cum am scris mai sus. Dar realitatea este că indiferent de culoarea pe care o are canapeaua care vă place, la un moment dat aceasta va necesita oricum să fie curățată, deci este imposibil de evitat acest lucru 😀 Cu privire la covoare, puteți opta pentru unele draguțe și simple, din bumbac, dacă vreți să vă faceți viața mai ușoară și presupun că vreți asta :))
Referitor la draperii, perdele, fețe de pernă și fețe de masă albe….nimic mai simplu, întrucât nu trebuie să vă faceți griji că se vor decolor dacă folosiți diverse soluții pentru îndepărtarea petelor 😀
Aș zice că am reușit să combat și acest mit, dar până la urmă, decizia vă aparține în totalitate 🙂 Eu una visez să trăiesc în „Casa Albă” :))

white kitchen

white kitchen 2

white living room

white house

white casa

white bedroom

white bedroom 2

baie white

baie white 2

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

2 Comments

  1. Maria 12 martie 2016
  2. Maria 12 martie 2016

Adaugă un comentariu