Idei pentru amenajarea unui dormitor odihnitor

Probabil cea mai importantă așteptare pe care o avem de la dormitorul pe care ni-l dorim este să fie un loc odihnitor care să inspire liniște și armonie.

Pe lângă această dorință, vrem cu siguranță ca dormitorul să fie spațios, cât mai aerisit și desigur, elegant.

Care sunt culorile cele mai potrivite pentru un dormitor?

Cu siguranță culorile cele mai potrivite sunt bleu, bej, crem, ivoriu, lila, griuri colorate și desigur, albul.

Este important să nu optăm pentru culori intense care să atragă atenția, ci pentru unele cât mai delicate. De asemenea, nu trebuie să umplem spațiul folosind prea mult mobilier sau decorațiuni. Este de preferat ca dormitorul să conțină un pat mare pentru care să folosim cea mai bună saltea pe care ne-o putem permite, două noptiere și un dressing pentru haine cu uși glisante care să fie cât mai încăpător 😀 Cea mai bună variantă este să includem oglinzi pe ușile glisante pentru că acestea creează senzația unui spațiu mai mare și veți avea astfel și suficient loc pentru a vă analiza în oglindă înainte de a ieși din casă 😀

Este important să aveți draperii simple care pot fi spălate, de preferat ar fi alegerea un material prin care lumina să nu pătrundă ca să puteți dormi cât mai bine. Perdelele în schimb trebuie să fie albe și transparente pentru a pătrunde cât mai multă lumină în timpul zilei.

Ca și elemente care să vă asigure confortul este bine să vă luați un covor pufos în culori deschise, un abajur sau un lampadar care să dea lumină caldă și difuză, o pătură moale și multe pernuțe care să vă asigure tot confortul necesar 🙂 Mie imi place foarte mult stilul simplu al dormitoarelor scandinave ce inspiră confort și eleganță.

Puteți alege tapet sau tablouri inspirate din natură pentru a decora peretele unde doriți să așezați patul. Veți obține un efect special și vă veți simți și mai bine în această cameră.

Vă las câteva idei care să vă inspire în alegerea design-ului cel mai potrivit pentru dormitorul vostru 🙂

dormitor 1

dormitor 2

dormitor 3

dormitor 4

dormitor 5

dormitor 6

dormitor 7

dormitor 8

 

Surse: https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu