Cărți de colorat pentru adulți împotriva stresului

Poți să lupți împotriva stresului folosind creioane colorate?

Da, dar această luptă nu se desfășoară așa cum probabil îți imaginezi, ci apelând la terapia prin colorat 🙂

Ce este terapia prin colorat?

Terapia prin artă a fost utilizată de-a lungul timpului pentru a ajuta în tratamentul depresiei, traumei și anxietății.

Rezultatele acestui gen de terapie au fost măsurate printr-un studiu din 2006 la care au participat 114 femei diagnosticate cu cancer. Grupul care a folosit terapia prin artă a raportat la sfârșitul studiului care a durat 8 săptămâni un nivel mult mai redus al stresului și îmbunătățiri considerabile ale calității vieții.

desen 5

Acest tip de terapie este la îndemâna oricui și ne amintește de activitatea atât de des practicată în copilărie, coloratul. Atunci când colorăm, ne concentrăm atenția asupra unei singure activități, foarte plăcute de altfel, reușind să ne calmăm și să devenim mai puțin stresați. Mai mult decât atât, dincolo de beneficiile pe care le are această activitate asupra minții, ea ajută și la îmbunătățirea mișcărilor de finețe și a creativității.

Desigur, acest lucru funcționează dacă reușim să ne concentrăm atenția asupra culorilor și formelor din fața noastră, fără să ne lăsăm gândurile să zboare către problemele de care încercăm să scăpăm 😀

desen 4

Poți căuta desene din mai multe arii (flori, animale, vegetație, fructe, legume, chiar și modă), așa că poți să alegi ceea ce îți place și ti se pare interesant.

Unde poți găsi cărți de colorat pentru adulți?

Pentru acest tip de terapie, nu ai nevoie decât de următoarele lucruri:

  • o carte de colorat anti-stress pe care o poți găsi la Cărturești sau poti printa diverse pagini de colorat descărcându-le de aici.
  • un set de culori (poți să îți alegi linere fine pentru culori mai intense și pentru o bună precizie la desenele de dimensiuni mici)

Sper ca această terapie să ți se pară interesantă și de ajutor. Pe mine m-a cucerit deja 🙂

desen 0

desen 4

desen 3

desen 1

desen 6

Surse: http://www.coloring-pages-adults.com/coloring-flowers/ ; http://www.invatamindfulness.com; https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu