Cum să achiți creditul la casă în 5 ani

Nu prea mi se întâmplă să gasesc articole bune pe net din întâmplare. Dar astăzi s-a întâmplat, spre surprinderea mea 😀

În articolul pe care l-am citit era vorba despre o familie care a decis să achite creditul pentru casă până la cea de-a 30a aniversare a soției. Nu m-am gândit niciodată să caut un astfel de subiect, dar acum că l-am găsit, am înțeles ce bine e atunci când cineva spune și altora lucrurile bune pe care le-a descoperit.

Deși în România lucrurile sunt diferite față de alte țări, iar posibilitatea de a plăti mai mult decât rata lunară poate părea o utopie pentru mulți, cred că aplicarea câtorva din principiile care se găsesc în acest articol pot fi de mare ajutor oricui.

Din ceea ce am observat eu, tot mai mulți oameni își fac credite pentru casă. Nu voi discuta despre avantajele și dezavantajele unei astfel de decizii. Cert este că în România e destul de dificil să îți cumperi un apartament fără să împrumuți bani de la bancă. Oricum, îi respect pe cei care decid să economisească bani ca să nu acceseze un credit.

Astăzi mă voi referi la cei care au ales să își cumpere o casă, apelând la un credit bancar. Cea mai întâlnită perioadă de creditare este de 30 de ani, aceasta fiind de regulă perioada maximă pentru care se acordă împrumutul. Ceea ce m-a atras la articolul pe care l-am găsit pe internet a fost determinarea pe care unii o au de a achita cât mai curând creditul, acest lucru fiind foarte înțelept, cu siguranță. Cred că toți avem de învățat câte ceva din asta…

Iată regulile pe care le-am găsit aici:

  1. Cei doi soți au fost amândoi de acord asupra obiectivelor pe care le aveau în viață. Au decis să trăiască folosind doar venitul de profesor al soțului, deși nu era foarte mare.
  2. Au plătit cash pentru orice. Au trăit folosind salariul soțului, în timp ce salariul soției a fost economisit pentru a plăti un avans pentru casă.
  3. Și-au cumpărat o casă mai mică decât își permiteau.
  4. Au condus mașini vechi.
  5. Au ținut un buget foarte strict.

Sper ca această poveste să vă inspire și să faceți măcar câteva schimbări minore care v-ar putea ajuta să achitați creditul pentru casă mai repede decât v-ați imaginat vreodată 😉

 

 

Surse: http://samsung-wallpapers.com; http://www.viewalongtheway.com/2014/01/that-one-time-when-we-paid-off-our-house/

Adaugă un comentariu