De votat

To vote or not to vote, this is the question!

What to vote is clear enough.

Toată lumea se frământă zilele acestea, lucru normal înaintea alegerilor prezidențiale. Evident, mă frământ și eu la gândul că oamenilor nu le pasă și că cei care sunt în măsură să aleagă sunt indiferenți.

Nu, nu există indiferență în acest caz. Decizia de a nu merge la vot este un vot în sine, așa cum știm deja. Ce nu pot să înțeleg este de ce multe persoane (tinere mai ales) sunt indiferente față de acest subiect. Da, e adevărat, poate nimic nu se va schimba radical prin votul meu, îmi asum asta, dar nici nu o să stau să aștept rezultatele liniștită.

Da, știu că întotdeauna e mai ușor să dai vina pe ceilalți, să spui că oricum niciodată la noi nu va fi niciodată ca în afară, că nu are rost, că plouă, că e prea departe secția de vot, că nu se schimbă nimic, bla bla bla…

Eu înțeleg că lucrurile sunt departe de a fi perfecte, dar dacă doar stăm și ne plângem fără să acționăm în vreun fel atunci cu siguranță nu merităm altceva mai bun.

Da, eu merg la vot. Aștept și stau la coadă dacă e cazul. Renunț la somnul de amiază (că deh, oricum nu am așa ceva), merg prin ploaie, citesc mai puțin (ăsta da sacrificiu :D), renunț la ceaiul tihnit de după-amiază. Fac tot ce pot, atât cât ține de mine și aleg să votez penrru că îmi pasă.

Eu votez. Din respect pentru mine în primul rând și din respect pentru ceilalți.

Tu?

 

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

Adaugă un comentariu