Salată cu ton, avocado și fasole roșie

Salata cu ton, avocado și fasole roșie este ideală pentru o seară în care vă întoarceți obosiți de la serviciu și nu vreți să petreceți mai mult de 10 minute în bucătărie.

Fiind rapidă, sănătoasă și delicioasă, salata aceasta va deveni în curând una dintre preferatele voastre atunci când vreți să savurați ceva gustos, fără a depunde mult efort.

De ce aveți nevoie?

Ingrediente:

  • 1 avocado bine copt
  • 1 conservă de ton în ulei de măsline Rio Mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 conservă de fasole roșie Bonduelle
  • 1 conservă de porumb Bonduelle
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de sos Pesto (opțional)
  • ulei de măsline
  • sare
  • tortilla chips pentru servit

Mod de preparare:

  1. Fasolea roșie și porumbul se scurg și se clătesc bine sub jet de apă rece.
  2. Ceapa roșie se taie solzișori.
  3. Fructul de avocado se taie cubulețe și se stropește cu zeamă de lămâie.
  4. Se adaugă toate ingredientele și se asezonează după gust.

Salata se servește imediat, alături de tortilla chips. Fiind o salată colorată, care arată foarte bine, poate fi servită și la o masă cu prietenii, iar alături de un bol generos cu tortilla chips, aceasta va fi un succes garantat.

Fructul de avocado are multe beneficii pentru sănătate, iar fasolea roșie este o sursă de proteină vegetală cu un rol important într-o nutriție echilibrată.

Fasolea roșie este o sursă valoroasă de vitamine, cum sunt A, C, E, K, PP, vitaminele din complexul B și de minerale (potasiu, seleniu, calciu, fier).

„Fasolea roșie conține fibre de cea mai bună calitate. Două lingurițe de fasole roșie vă oferă de patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție.

De asemenea, s-a constatat și faptul că, la consumatorii de fasole roșie, riscul de a face cancer de colon, de sân sau de a suferi de o boală cardiacă este mai redus.

Așadar, o salată cu ton, avocado și fasole roșie poate fi alegerea perfectă pentru o persoană care adoră mâncarea savuroasă, dar care încearcă mereu să facă alegeri sănătoase care să contribuie la un stil de viață echilibrat.

 

Surse:http://www.ecomagazin.ro

Adaugă un comentariu