Semnificația Paștelui

Trăim într-o lume agitată, preocupată de tot felul de lucruri ce ne consumă energia și care ne secătuiesc de dorința de a ne gândi la acele lucruri ce stau bine ascunse undeva în adâncul nostru, lucruri de care ne e teamă să ne apropiem, pe care nu îndrăznim să le gândim și de care fugim crezând că astfel ne va fi mai bine.

În tumultul unei astfel de vieți, ne trezim deodată că oamenii vorbesc despre pregătiri de Paște, de iepurași, cozonaci, miel și alte preparate tradiționale, iar asta ne atrage atenția pentru câteva clipe, dar ne străduim să nu dăm curs gândurilor mai profunde ce ni se ivesc în suflet pentru a ne continua viața liniștiți. Adevărul e că nu avem curaj să aflăm ce se ascunde adânc în inima noastră, ci preferăm să ignorăm lucrurile mai complicate, ce necesită efort și timp pentru a fi pătrunse.

E trist că atât de mulți oameni uită să privească în sufletele lor. Fericirea nu se poate găsi alegând să ignorăm ceea ce nu înțelegem sau visând cu ochii deschiși că totul va bine. Fericirea înseamnă să găsești Adevărul. Să descoperi ce înseamnă cu adevărat ceea ce sărbătorim în fiecare an de Paște. Pentru mine Paștele înseamnă Sărbătoarea Învierii Mântuitorului. Iisus Hristos este Cel pe care creștinii din întreaga lume își întemeiază religia și credința. E trist că atât de puțin oameni mai știu acest lucru astăzi.

Despre asta e Paștele. Nu despre iepurași, cozonac sau ouă colorate. Paștele nu înseamnă ceva ce poate fi descris folosind simboluri superficiale sau prin lucruri ce pot fi comercializate. Paștele nu are legătură cu lucrurile ce își pierd valoarea după ce zilele de Paște sunt bifate în calendar. Paștele are valoare infinită, eternă și unică.

Gândiți-vă la ceea ce înseamnă pentru voi Paștele. Încercați să pătrundeți acolo unde stau ascunse cele mai profunde trăiri din sufletul vostru pentru a înțelege ceea ce nimeni altcineva nu poate înțelege în locul vostru. Aveți nevoie de o explicație și de o semnificație pe care nimeni altcineva nu v-o poate impune. Aveți nevoie de Adevăr pentru a ști ce săbătoriți.

Folosiți aceste Sărbători pentru a găsi semnificația adevărată a Paștelui și acesta ar putea fi cel mai frumos Paște pe care l-ați trăit vreodată!

One Response

  1. Mara 27 aprilie 2016

Adaugă un comentariu